Traficul si consumul ilicit de droguri. Aspecte multidisciplinare

Traficul si consumul ilicit de droguri. Aspecte multidisciplinare
-10%
Categoria: Procedura
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Odata cu primele incriminari ale traficului si consumului de droguri s-au ridicat o serie de probleme specifice. Acestea au evoluat continuu, necesitand o adaptare de ordin legislativ si strategic.

Dinamica acestui gen de criminalitate este extrem de pronuntata pe fondul criminalitatii organizate, a caracterului transnational, a spalarii banilor etc. si, mai nou, a crizei mondiale care apare ca un factor favorizator prin destabilizarea economica si sociala. Originalitatea lucrarii consta in examinarea fenomenului prin prisma coordonatelor actuale.

Autorul isi propune sa cerceteze si sa traga concluzii in lumina doctrinei judiciare cu privire la obiectul juridic al infractiunilor de trafic si consum ilicit de droguri, procedeele de investigare ale acestor infractiuni, activitatile pentru administrarea probelor si tratamentul juridico-penal.

Se evidentiaza caracterul multidisciplinar, complementar cadrului penal. In acest sens, de retinut consideratiile criminologice si criminalistice, care, dincolo de o abordare conceptuala a fenomenului, releva conexiunile dintre traficul de droguri si criminalitatea organizata.

Prof. univ. dr. Lucian IONESCU

Nr. de pagini : 266
Anul aparitiei : 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1321 sec