Transdisciplinaritate si mecatronica

Transdisciplinaritate si mecatronica
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Curs
Preț: 22,40 lei
28,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Intr-un text celebru, Martin Heidegger arata ca tehnica are o esenta ambigua:«Atata vreme cat ne reprezentam tehnica drept un instrument, suntem prinsi in cursa vointei de a o stapani. Trecem astfel pe langa esenta insasi a tehnicii.» Tehnica semnifica, pentru grecii antici, dezvaluirea care face sa percepem adevarul in stralucirea aparentei. Arta purta acelasi nume modest de«tehnica», intr-o dezvaluire in acelasi timp unica si multipla. Cartea de fata ne ajuta sa regasim esenta tehnicii.“
Basarab Nicolescu

Vistrian Maties s-a nascut in 1947 si a absolvit in 1970 Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Din 1987 este doctor in inginerie mecanica. Incepand cu 1995, este profesor universitar, fiind totodata directorul Departamentului de Mecatronica si Dinamica Masinilor al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. A colaborat cu prestigioase institutii de invatamant superior din strainatate, precum Universitatea din Michigan (SUA), Universitatea din Budapesta, Universitatea„Aristotel“ din Salonic sau Institutul Francez de Mecanica Avansata din Clermont-Ferrand. A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii„Transilvania“ din Brasov. De-a lungul timpului a elaborat peste 250 de lucrari stiintifice, zece volume si are zece brevete de inventii.

Sergiu Berian s-a nascut in 1968 si a absolvit in 1992 cursurile Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti, obtinand diploma de inginer in specializarea„Fizica tehnologica“. In 2010 a obtinut diploma de doctor in cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca cu o lucrare intitulata„Cercetari privind potentialul transdisciplinar al mecatronicii“. In prezent, este profesor de fizica la Liceul Teologic Baptist„Emanuel“ din Oradea.

Autori: Sergiu Berian, Vistrian Maties
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 288
Format: 13× 20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1566 sec