Transmisiunea Mostenirii

Transmisiunea Mostenirii
Editura:
Anul publicării: 2010
Preț: 52,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul este dedicat Transmisiunii mostenirii  institutie fundamentala a dreptului civil, centrata in jurul dreptului de optiune succesorala .

Una dintre cauzele aparitiei acestei lucrari o constituie promulgarea noului Cod civil prin Legea nr. 287/2009, iminenta sa intrare in vigoare, impactul legislatiei comunitare si de drepturile omului asupra dreptului intern, mai cu seama caracterul obligatoriu al hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului asupra jurisprudentei nationale.

O alta cauza a constituit-o redarea pentru contemporaneitate a valorilor traditionale juridice romanesti, azi in buna parte uitate, din perioada dinainte de Marea Unire de la 1918, dar si analiza unor noi institutii ale optiunii succesorale din alte sisteme de drept european succesoral, precum acceptarea pana la concurenta activului net din dreptul francez, certificatul de mostenitor european.

De asemenea, noutatea monografiei o constituie analiza si explicarea unor probleme controversate ale optiunii succesorale sau ale petitiei de ereditate etc., dar si expunerea jurisprudentei recente in materie. Totodata, in lucrare sunt exprimate importante propuneri
 de lege ferenda.

De asemenea, monografia are pagini consistente dedicate legislatiei spatiului francofon, cu atata inraurire asupra doctrinei si jurisprudentei romanesti.

Autor    Florin Vadeanu
Data aparitie    22 Decembrie 2010
Tip coperta    Necartonata
Numar pagini    336
Format    14,5 x 21,5 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1130 sec