Tratat de chirurgie - Volumul I, Urologie - Sub redactia lui Prof. dr. Irinel Popescu

Tratat de chirurgie - Volumul I, Urologie - Sub redactia lui Prof. dr. Irinel Popescu
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Anul publicării: 2018
Pagini: 278
Categoria: Chirurgie

DESCRIERE

Elaborarea unui tratat a fost considerata intotdeauna o datorie de onoare pentru reprezentantii scolii de chirurgie din Romania. Sarcina dificila, fara indoiala, dar pe care, incepand din a doua jumatate a secolului trecut chirurgii romani si-au asumat-o, rezultatul fiind editiile aparute sub redactia lui Nicolae Hortolomei si Ion Turai, Theodor Burghele, Eugen Proca, Nicolae Angelescu.

Un tratat de chirurgie este in primul rand o oglinda a chirurgiei romanesti la momentul respectiv. Desi participarea autorilor straini nu este a priori exclusa (in aceasta editie acestia se vor regasi), tratatul de chirurgie a fost si ramane in primul rand o opera nationala. Evident, un astfel de tratat abordeaza si ultimele noutati-tocmai de aceea este mereu nevoie de editii noi.

Totusi, inainte de orice, lucrarea reflecta experienta autorilor, remarcabila in majoritatea cazurilor si cu nimic mai prejos de standardele intemationale. Am fost onorat sa beneficiez in alcatuirea acestei editii de colaborarea unora din cei mai prestigiosi specialisti din tara, in toate domeniile chirurgiei. Consider ca, in ansamblu, repartitia pe centre universitare a celor 10 volume si a capitolelor pe care le contin, este echilibrata si reflecta, in acelasi timp, preocuparile speciale ale autorilor pentru anumite probleme.

Cele zece volume ale seriei reprezinta 10 discipline chirurgicale; chirurgia generala are insa doua volume, in timp ce ginecologia si pediatria au fost cuprinse impreuna, intr-un singur volum. Un mare merit in aparitia acestui tratat revine, desigur, coordonatorilor de volum care si-au asumat sarcina dificila a uniformizarii textului si ilustratiei, a bibliografiei etc.

Doresc sa le multumesc pe aceasta cale pentru marele efort pe care 1-au depus. Menirea principala a unui astfel de tratat este una didactica Cartea se adreseaza rezidentilor, medicilor specialisti, precum si tuturor care vor sa-si completeze cunostintele in domeniul chirurgiei. A fost acoperita, in linii mari, tematica de admitere in rezidentiat, curricula de pregatire a rezidentilor si tematica examenelor de specialitate din respectivele domenii ale chirurgiei.

Autorii au cautat sa abordeze subiectele cat mai complet, iar redactorul seriei nu a impus restrictii legate de intinderea capitolelor. De aceea, infonnatia va fi in multe cazuri aproape exhaustiva, dar cititorul si mai ales cel care urmeaza sa utilizeze materialul pentru un apropiat examen poate avea un sentiment de frustrare. O editie viitoare poate reconsidera acest aspect, in favoarea unei mai mari concizii a materialului. Semnalele venite din partea cititorilor vor fi de un real folos in acest sens, deoarece, ca de obicei, ei sunt supremii judecatori.

Cateva subiecte se vor regasi tratate in mai multe locuri; dat fiind caracterul din ce in ce mai interdisciplinar al medicinei actuale, acest lucru era inevitabil. Pe de alta parte, ni s-a parut absolut firesc sa existe unele diferente de abordare intre autori. Pentru cei care inteleg caracterul complex al medicinei contemporane, acesta este un lucru normal. Mai dificil poate fi pentru cei care se pregatesc pentru examene si care ar fi dorit probabil o abordare mai uniforma.

Apelam la intelegerea lor cat si a celor care vor alcatui bibliografia si testele pentru viitoarele examene, rugandu-i sa Inteleaga ca in medicina continua sa existe controverse si puncte de vedere diferite asupra aceluiasi subiect. Atat pentru redactor, cat si pentru autori, a fost o sansa sa poata colabora cu Editura Academiei Romane, al carui prestigiu binecunoscut a insemnat, in acelasi timp, un imbold la o munca serioasa si de calitate. Un cuvant de rectmostinta din partea tuturor celor care au contribuit la aceasta lucrare d-lui acad.

Dumitru Radu Popescu, directorul editurii si d-lui acad. Laurentiu Mircea Popescu, fara sprijinul carora acest tratat nu ar fi putut sa apara.

Prof. dr. Irinel Popescu

Nr. de pagini: 278
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.108 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.