Tratat de oftalmologie. Editia a 2-a

Tratat de oftalmologie. Editia a 2-a
-8%
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 1168
Categoria: Oftalmologie
Preț: 68,19 lei
74,12 lei (-8%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Tratat de oftalmologie - Cernea Paul.

Prezentare: Manualul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se specializeze in oftalmologie si cuprinde notiuni elementare indispensabile intelegerii specialitatii, la elaborarea lui contribuind toate centrele universitare din tara.

Primele capitole se refera la examenul obiectiv al ochiului, care a cunoscut un real progres prin noi metode, precum perimetria computerizata, ecografia, tomodensitometria. O atentie deosebita s-a acordat examenului ochiului ca aparat dioptric, precum si examenului valorii functionale a aparatului vizual. Capitolele urmatoare cuprind patologia anexelor si a globului ocular. Manualul se incheie cu un capitol actualizat de terapie oculara. Progresele mari ale biologiei au transformat in mare parte fiziopatologia clasica, deplasand si in oftalmologie notiunile de la nivel celular si molecular. Iconografia, in cea mai mare parte originala, a fost actualizata pentru a ilustra cat mai bine textul.

Cuprins: Aparatul vizual - vedere de ansamblu. Metode de examen. Refractia oculara. Examenul functional al aparatului vizual. Pleoape. Aparatul lacrimal.Conjunctivita. Corneea. Sclera. Uveea. Pupila. Cristalinul. Glaucomul. Corpul vitros. Retina. Nervul optic. Caile optice intracraniene. Orbita. Strabismul functional. Patologia aparatului oculomotor. Traumatologia segmentului anterior al ochiului. Manifestari oculare in afectiuni ale sistemului nervos. Igiena si profilaxia cecitatii. Notiuni de imunologie generala. Medicatia in oftalmologie.

Adresabilitate: Medici specialisti oftalmologi, rezidenti, studenti in medicina

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2241 sec