Tratat de procedura civila. Volumul I (Din perspectiva noului cod)

Tratat de procedura civila. Volumul I (Din perspectiva noului cod)
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Procedura
Preț: 175,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Procedura civila este„gramatica” sau„aritmetica” dreptului civil. In lipsa sau prin ignorarea ei, adeseori, drepturile civile n-ar fi decat„teoretice si iluzorii”, simple elemente decorative si retorice.

In pofida schemelor geometrice prin care se structureaza procedura civila, conferindu-i astfel o certitudine„gramaticala”, totusi, ea opereaza cu principii, notiuni si concepte dinamice, evolutive. In primul rand, pentru ca insasi viata juridica este mult mai prolifica decat solutiile legislative imaginate. Apoi, pentru ca normele conventionale si cele europene (ex-comunitare), facand parte din dreptul intern si aplicandu-se cu preeminenta in raport cu normele nationale, impun continue si subtile remodelari sau chiar reconsiderari, indeosebi prin interpretare teleologica.

Codul de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010, este incitant nu numai prin unele dintre dispozitiile lui innoitoare si, izolat, inedite, dar si prin resolicitarea unui exercitiu intelectual de interpretare doctrinara si jurisprudentiala, fie pentru ca, uneori, textele legale sunt criptice, fie pentru ca, alteori, ele sunt excesiv de flexibile.

Acest nou tratat de procedura civila, elaborat in 3 volume, ofera celor interesati un posibil mod de interpretare, in scopul aplicarii sub semnul efectului util a noilor propozitii normative, si– de ce nu ?– el poate fi un indemn la„rescrierea” catorva, prin chiar punerea lor in opera, rational si rezonabil.

Autor    Ion DELEANU
Data aparitie    14 Ianuarie 2011
Tip coperta    Cartonata
Numar pagini    960
Format    16,5 x 23,5 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1198 sec