Tratat de ultrasonografie clinică. Principii, abdomen, obstetrică şi ginecologie. Volumul I

Tratat de ultrasonografie clinică. Principii, abdomen, obstetrică şi ginecologie. Volumul I
-8%
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 724
Format: 16/84x108
Categoria: Ginecologie
Preț: 182,57 lei
198,45 lei (-8%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare: Lucrarea de fata, una dintre publicatiile de exceptie in domeniu, este, in acelasi timp, carte de baza pentru invatarea ecografiei - metoda imagistica moderna, cu al carei progres, in ritmul debordant al ultimilor ani, colectivul de autori a incercat si a reusit sa tina pasul in pregatirea materialului. Continutul acestui prim volum se adreseaza unui grup larg de specialisti si abordeaza principiile ultrasonografiei, explorarea abdomenului, precum si a sarcinii si a patologiei genitale. Iconografia este bogata si sugestiva, motivatia existand in faptul ca literatura autohtona de specialitate nu dispune tocmai de ceea ce este propriu metodei, si anume imaginea de calitate. Datele ecografice sunt prezentate in stransa legatura cu practica  clinica, tinand cont de caracterul complementar, in cele din urma, al tehnicilor folosite pentru diagnostic si de necesitatea de a le folosi rational, intotdeauna in lumina judecatii clinice.

Adresabilitate: Medici specialisti in ecografie, internisti, ginecologi, chirurgi, medici de alte specialitati, rezidenti.

Cuprins: Principii fizice. Elemente tehnice ale aparatelor de diagnostic ultrasonografic. Tehnologii noi in ultrasonografie. Efectele biologice ale ultrasunetelor. Valoarea si limitele metodei ecografice. Metodologia generala de explorare ultrasonografica. Standardizarea imaginii ultrasonografice. Terminologie si semiologie ultrasonografica. Artefacte si surse de eroare in diagnosticul ultrasonografic. Organizarea cabinetului de explorari ecografice. Anatomia sectionala a abdomenului. Ficatul. Colecistul si caile biliare. Pancreasul. Tubul digestiv.  Peretele abdominal si peritoneul. Splina si sistemul limfatic abdominal. Spatiul retroperitoneal. Rinichiul si ureterul. Vezica urinara. Organele abdominale transplantate. Prostata si veziculele seminale. Testiculul si scrotul. Penisul si uretra masculina. Obstetrica. Ginecologie.


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 724
Figuri color: 88
alb-negru: 883
Formatul cartii: 16/84x108
Legata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1316 sec