Trei tigri tristi
24,66 lei
30,83 lei (-20,01%)

Trei tigri tristi

Trei tigri tristi
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 24,66 lei
30,83 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Guillermo Cabrera Infante a scris o carte halucinanta, vie, unica in spiritul ei, o poveste ca un montagne russe, fara inceput si fara sfarsit, un cabaret al limbajului, in care spectacolul deconcerteaza, incita, exaspereaza cautatorul de sens. In aceasta vizuina a semnelor, cititorul se prabuseste spre Tara Minunilor lui Cabrera Infante, ispitit de bucuria vietii si de exuberanta noptii, in care timpul si spatiul se contopesc, iar libertatea e jocul adamic de redenumire a lumii.

"Umorul, jocurile de cuvinte, caracterul cinematografic si nostalgia staruitoare a unui oras care, de fapt, nici nu a existat vreodata, sunt ingredientele principale ale operei lui Guillermo Cabrera Infante. Havana din povestirile, romanele si articolele sale, Havana ce ramane vie in memoria cititorului datoreaza, la fel ca Dublin la Joyce, ca Trieste la Svevo sau ca Buenos Aires la Cortázar, mai mult fanteziei decat memoriei autorului ei. […] Niciun alt autor de limba spaniola, cu exceptia poate a inventatorului satului Macondo, nu a mai reusit sa creeze cu atata forta si culoare o mitologie citadina, asa cum a reusit cubanezul Guillermo Cabrera Infante."

Mario Vargas Llosa

"Trei tigri tristi este cel mai incantator/sexy/amuzant/zgomotos/inovator/evocator roman pe care oricine, chiar si un englez, si-ar dori sa-l citeasca. Este o carte ca o Cuba Libre, ca un Daiquiri sau poate versiunea literara a bauturii careia Silvestre ii spune Noroc."

Salman Rushdie

GUILLERMO CABRERA INFANTE (1929-2005) s-a nascut la Gibara, in provincia Oriente din Cuba. Renuntand la o promitatoare cariera de medic, a inceput sa scrie in 1947, devenind co-fondator al revistei Nueva Generatión, opozanta a politicii lui Fulgencio Batista, pentru a se inscrie in 1950 la cursurile de jurnalism ale Universidad de La Habana. Doi ani mai tarziu, a fost inchis o scurta perioada pentru a fi folosit anglicisme defaimatoare in povestirea Balada de plomo y yerro, aparuta in revista Bohemia. Pasionat de cinematografie, in 1954 Cabrera Infante a publicat sub pseudonimul G. Cain critica de film in revista Carteles, al carei redactor-sef avea sa devina dupa trei ani, iar in 1959 a fost numit director al Institutului de Cinematografie, odata cu ascensiunea lui Fidel Castro. Cazand in dizgratie din cauza blamarii deciziei regimului de a cenzura un documentar realizat de Alberto Cabrera Infante despre viata de noapte din Havana, i s-a interzis sa mai publice in Cuba si i s-a propus pozitia de atasat cultural la Bruxelles. Dupa o ultima revenire la Havana in 1965, a renuntat la diplomatie si s-a intors pentru totdeauna in Europa. "M-am nascut in Cuba si sper sa mor in Anglia", scria Cabrera Infante in 1983, lucru care avea sa se si intample: in 2005, Cabrera Infante s-a stins din viata la Londra, lasand in urma o opera fabuloasa: proza fictionala scurta (Así en la paz como en la guerra, 1960; Delito por bailar el chachachá, 1995), proza fictionala ampla, pe care editorii si criticii adesea au numit-o, in ciuda dezaprobarii autorului, "roman" (Vista del amanecer en el tropico, 1964, care in 1965 avea sa devina magnum opus-ul sau sub titlul Trei tigri tristi; La ninfa inconstante, 2008, in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing), proza memorialistica (La Habana para un Infante difunto, 1979, si Cuerpos divinos, 2010, ambele in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing), eseuri (Mea Cuba, 1991 s. a.), scenarii de film (The Lost City s. a.). Desi mai discreta decat a altor membri faimosi ai Boomului hispanoamerican, de care a incercat sa se detaseze in repetate randuri, cariera lui Cabrera Infante nu a fost lipsita de apreciere din partea lumii literare, acesta primind in 1964 Premiul Biblioteca Breve, iar in 1997, Premiul Miguel de Cervantes pentru intreaga activitate.

Curtea Veche Publishing are onoarea de a publica pentru prima data in limba romana capodopera lui Guillermo Cabrera Infante, una dintre acele carti de care cititorul nu poate sa nu se bucure ca exista.

Titlu original: Tres tristes tigres
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 504
Format: 13 x 20 cm
Traducator: Dan Munteanu Colán
Coperta: Griffon and Swans

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2213 sec