Trilogia Corso - Roman

Trilogia Corso - Roman
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane
Preț: 24,19 lei
29,50 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Trilogia Corso este o incursiune fabuloasa in peste o jumatate de secol de istorie a Timisoarei, de la anii de inceput ai dictaturii comuniste pina la dezlantuirea tarantelei intemeierii capitalismului din deceniul noua, prin invazia micilor intreprinzatori italieni.

Cel dintii roman, Operatiunea Aubade, care poarta numele de cod al unor servicii secrete descrise in maniera fantasy, este un music-hall epic cu paranormali si securisti. Al doilea, Podoabe, si palarii, si poncho, si par lung, si margele, prezinta tentativa unor rockeri liceeni de trecere frauduloasa a frontierei pentru a ajunge la mormintele idolilor lor– Janis Joplin si Jimi Hendrix. Ultima carte a trilogiei, Minunatele afaceri ale capitalistului Ilie Sfeic, este o fresca, in maniera lui Hašek, a lumii noi postdecembriste si urmareste aventurile capitaliste (esuate prin faliment) ale personajului central– un dublu al autorului cartii traind aventurile unui ageamiu ratacit in Lumea Noua a patronilor de toate felurile, ilegalitatile si gusturile.

Toate cele trei romane ale lui Daniel Vighi ilustreaza formula magica unitate in diversitate, asigurind in felul acesta o lectura polifonica, alaturi de o calatorie ametitoare in timp si spatiu.
 
„La Daniel Vighi descoperi cu usurinta acea pornire impotriva textului, care nu mai este joc estetic provenind din saturatia estetica, ci repulsie morala, chiar ura– si care nu mai rasfringe inconfortul metafizic sau jena existentiala, ci numai oroarea de real si realitate.” (Ion Negoitescu)

Nr. de pagini: 592
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1536 sec