Troyat Henri, Petru cel Mare
25,13 lei
34,90 lei (-27,99%)

Troyat Henri, Petru cel Mare

Troyat Henri, Petru cel Mare
-28%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Personalitati
Preț: 25,13 lei
34,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O forta a naturii umane, Petru I, pe care Ecaterina cea Mare il considera precursorul si maestrul ei, s-a abatut asupra propriei tari ca o tornada.

Cu o energie si o ferocitate incredibile, el a schimbat fata Rusiei, bulversandu-si compatriotii. A rasturnat traditii, a taiat barbi si… capete, a impus vesminte si idei in maniera europeana, a invatat el insusi tot felul de mestesuguri, manuind compasul si securea. A luptat necontenit impotriva Turciei, Suediei, repurtand victorii rasunatoare.

A sacrificat mii de supusi ca sa construiasca Sankt Petersburg, a pus zagaz dominatiei Bisericii, inlesnind o modernizare bine-venita a moravurilor si credintei.

In Petru cel Mare e un amestec de geniu si nebunie, de bufonerie si orgoliu, ceea ce face din el un personaj fascinant, care se inalta in toata maretia lui pe fundalul barbar si misterios al vechii Rusii.


„Monografia Petru cel Mare a istoricului francez Henri Troyat imbina armonios infatisarea biografiei zbuciumate a fondatorului Rusiei moderne cu expunerea marilor sale actiuni de politica interna si externa, care si-au pus pecetea asupra directiilor majore ale evolutiei tarii sale in afirmarea ca putere continentala si mondiala.”– SERBAN PAPACOSTEA

Nr. de pagini : 416
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

17,93 lei
24,90 lei (-27,99%)
25,13 lei
34,90 lei (-27,99%)
Created in 0.0999 sec