Trupul şi sufletul - Judecata de Apoi

Trupul şi sufletul - Judecata de Apoi
-10%
Preț: 9,81 lei
10,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-7800-04-4
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 124
Format: 13x20cm
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

Trupul şi sufletul - Judecata de Apoi - Emanuel Swedenborg. Trupul şi sufletul.

Om de ştiinţă şi politician, filosof şi teolog, suedezul Emanuel Swedenborg a fost considerat de către Jorge Luis Borges ca fiind "cel mai extraordinar - dacă putem admite asemenea superlative - şi poate cel mai misterios personaj" cunoscut vreodată.
Curiozitatea minţii sale mereu dornică de cunoaştere a stat la baza cercetărilor sale în diverse domenii ale ştiinţei: matematica, metalurgia, mineralogia, geologia, chimia etc. Spiritul profund religios în care o fost educat de către părinţii săi (tatăl său, cleric luteran, profesor de teologie la Universitatea din Uppsala, a devenit ulterior episcop de Skara) l-au inspirat în studiile sale filosofice şi teologice despre cosmogonie şi natura sufletului uman. Acest ultim proiect iniţiat prin anul 1741, a culminat cu o viziune pe care a avut-o în aprilie 1745. Începând de atunci, Swedenborg a considerat că Dumnezeu i-a încredinţat sarcina de a aduce oamenilor o nouă revelaţie privind adevărurile din Biblie. Deşi a dorit să îşi păstreze anonimatul în ceea ce priveşte studiile sale teologice, eforturile sale în acest sens au durat până în anul 1759 când a avut viziunea unui incendiu care tocmai a izbucnit în Stockholm.
Despre adevărul lucrurilor revelate în scrierile sale, Swedenborg spunea: "Nu am scris decât adevărul, aşa cum vi se va confirma din ce în ce mai mult în toate zilele vieţii voastre dacă vă veţi apropia de Dumnezeu şi îl veţi sluji cu credinţă doar pe El, respingând răul de orice fel ca un păcat împotriva Lui şi cercetând cu răbdare Cuvântul său care de la început până la sfârşit stă mărturie adevărului doctrinelor pe care le-am dăruit lumii."

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.