Turismul cinegetic si turismul piscicol in judetul Mehedinti (Mihaela Ioana Iamandei)

Turismul cinegetic si turismul piscicol in judetul Mehedinti (Mihaela Ioana Iamandei)
-23%
Preț: 38,50 lei
50,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 286
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Structurata in cinci parti, lucrarea analizeaza fondurile cinegetice si piscicole din judetul Mehedinti in relatie cu alte judete. Elementele de legislatie, fara de care fenomenul cinegetic si cel piscicol nu pot fi intelese, sunt prezentate in detaliu, fiind raportate la istoricul vanatorii si pescuitului.

Un capitol special este Infrastructura turistica generala si specifica in judetul Mehedinti. Acesta se refera la evolutia structurilor de primire generale, dar si a structurilor de cazare pentru vanatori si pescari, respectiv cabane de vanatoare si pensiuni piscicole. De asemenea, posibilitatile de turism culinar in acest judet sunt prezentate cu  exemple de restaurante, pescarii si gratare. Vanatoarea cu strainii este un capitol special, unul dintre centrele de greutate ale acestei lucrari de cercetare.

Lucrarea trateaza, intr-un alt capitol, vanatoarea si pescuitul ca afaceri si sustenabilitatea fondurilor cinegetice si piscicole in judetul Mehedinti.

De asemenea, situatia actuala a ariilor protejate din judetul Mehedinti  este raportata la activitatile de vanatoare si pescuit.

Ultima parte se refera la Cultura cinegetica si piscicola. Include un sondaj,  care a urmarit sa determine perceptia romanilor fata de activitatile de vanatoare si pescuit, dar si gradul de cultura gastronomica in domeniu, disponibilitatea pentru mobilitate turistica in scop cinegetic si/sau piscicol, precum si perceptia asupra Romaniei turistice si a judetului Mehedinti.

 Acest judet este analizat din perspectiva gastronomiei bazate pe vanat si peste, prezentand metode utilizate de mehedinteni pentru conservarea si prepararea carnii, dar si vinurile mehedintene asociate. Corcovinurile (Vinurile de Corcova)  sunt doar un exemplu.

Cercetarea reuneste informatii privind vanatoarea si pescuitul pe fosta insula Ada Kaleh, muzeele mehedintene de profil cinegetic si piscicol, elementele de toponimie cinegetice si piscicole, precum si felul in care, de-a lungul timpului, calatorii straini au vazut zona Mehedintiului din punctul de vedere al pescuitului si vanatorii si al gastronomiei asociate.

Cartea  TURISMUL CINEGETIC SI PISCICOL IN JUDETUL MEHEDINTI este bazata pe observatii in teren, fotografii, harti vechi si noi, discutii cu vanatorii si pescarii profesionisti si sportivi, analiza si prelucrarea datelor statistice de la numeroase institutii intre care Arhivele Nationale Mehedinti, Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti, AJVPS Mehedinti, AJVPS Gorj, ANPA, Romsilva, INS etc. Toate informatiile  au fost prelucrate conform metodelor geografice,  iar in spatele acestor rezultate stau baze de date proprii, constituite pe parcursul a aproape doi ani de cercetari. Este vorba despre un prim demers in acest domeniu, care va fi continuat in functie de relevanta informatiilor  privind noile realitati din domeniul cinegetic si piscicol.

Despre autor

Mihaela Ioana Iamandei

Este doctoranda la Scoala Doctorala "Simion Mehedinti" din cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii Bucuresti. Este absolventa a Facultatii de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii Bucuresti (2016). In 2010, a absolvit masterul in Comunicare si Relatii Publice din cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. In 2001, a absolvit Facultatea de Litere, Sectia Bibliologie si Stiinta Informarii, din cadrul Universitatii Bucuresti. In activitatea profesionala, din 1997, a fost jurnalist - reporter si redactor acreditat la Parlament, Presedintie, partide politice, ministere, precum si editor coordonator sau producator package pentru departamentele de Corespondenti teritoriali si internationali, responsabil de pagini tematice de ziar etc. A lucrat pentru Directia Stiri si Emisiuni Informative a SRTV, pentru TVR International si TVR Info, Stirile National TV, Departamentul Informatii Centrale si Corespondenti Teritoriali - AGERPRES, Departamentul Corespondenti al Agentiei MEDIAFAX. De asemenea, a lucrat pentru ziarele "Cronica Romana" si "Curentul". A realizat numeroase reportaje si materiale informative atat in tara, cat si in strainatate, legate in special de Romanii de Pretutindeni.

Din 2013, este redactor de carte la Editura Academiei Romane.


Nr. de pagini: 286
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.062 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.