Tutankhamon, Faraonul Blestemat

Tutankhamon, Faraonul Blestemat
-20%
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 303
Categoria: Carti diverse
Preț: 8,80 lei
11,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

"Recunosc ca mi s-a intamplat adeseori, daca nu intotdeauna, sa ma insel, in viata ca si in arta mea, dar de aceasta data am capatat lucrul cel mai rar din lume: certitudinea.
In prezent
Eu sunt acela
Care, cu pasi mici,
A inteles."

Cel care a inteles este Kha, pictorul oficial al mormantului tanarului Tutankhamon. Impreuna cu Tjay, scribul regal, au descoperit complotul urzit impotrivafaraonului, au ghicit cum a manevrat anturajul sau pentru a prelua puterea si a aboli cultul lui Aton. Acest roman istoric, evocand construirea oraselor, executarea frescelor mortuare, sarbatorile religioase, viata regilor si a mestesugarilor, ceremonialul mumificarii, restituie ceremonia unei civilizatii si arunca o lumina noua asupra circumstantelor ramase misterioase ale mortii celul mai vestit dintre faraoni.

Daniéle Calvo Platero este licentiata in arheologie si doctor in filozofie. Ea a publicat deja cincisprezece lucrari dintre care la Editura Rocher, La Momie secrete du pharaon - Mumia secreta a faraonului (1994) si Le Fils d Horus - Fiul Lui Horus, care a obtinut la Pris Premiul Quartier Latin in 1996.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1376 sec