Uimire. Etonnement
4,25 lei
5,00 lei (-15%)

Uimire. Etonnement

Uimire. Etonnement
-15%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Poezie
Preț: 4,25 lei
5,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avand transparenta si concentrarea aforismului, poemele Irinei Mavrodin se nasc sub teroarea luciditatii care strabate, descompune si analizeaza totul, vazand dincolo de aparenta inselatoare. (...) Planand deasupra lumii, constiinta creatoare a poetei o redescoperim in esentialitatea sa, redandu-i dimensiunea spiritualului.

Vasile IGNA


Uimirea este ruptura, cufundare in necunoscut, si, la Irina Mavrodin, (...) lupta impotriva unei lumi sclerozate; ea se prelungeste intr-o neliniste cu bunastiinta perpetuata de un spirit pornit in cautarea adevarului. Opera sa se inscrie in mod fundamental intr-o iubire, desigur chinuita, dificila si dureroasa, dar universala.

Nicolas CAVAILLèS

Irina Mavrodin s-a nascut si traieste in Romania.

Poeta, eseista si traducatoare din franceza in romana si din romana in franceza.

Autoare a numeroase volume de poeme si de eseuri, ca si a numeroase si importante traduceri, precum“In cautarea timpului pierdut” de Marcel Proust,“Frumoasa Domnului” de Albert Cohen etc.

Pentru poeziile, pentru eseurile si pentru traducerile sale, a primit mai multe premii: Premiul Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor (primit de mai multe ori)etc.

Profesor universitar,Director al colectiei„Lettres roumaines“, editura Actes Sud, Franta (1991-2002).

Presedinta a Asociatiei„Prietenii lui Emil Cioran“.

Decoratii: Ordinul„Chevalier des Arts et des Lettres“, conferit de Statul francez; Ordinul„Steaua Romaniei“ in grad de Cavaler.


Anul aparitiei: 2010
Format: 140X210
Nr. pagini: 96

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1069 sec