Ulise (James Joyce)

Ulise (James Joyce)
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Romane
Preț: 59,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

„Ulise a fost etichetat drept un roman murdar, blasfematoriu si imposibil de citit. In faimoasa sentinta a tribunalului din 1933, judecatorul John M. Woolsey a declarat Ulise o carte gretoasa– desi a estimat ca nu este chiar atat de obscena incat sa nu fie importata in Statele Unite ale Americii. Nici unul dintre aceste adjective nu este catusi de putin potrivit pentru a descrie cartea. Pana in zilele noastre, ramane capodopera modernista absoluta, o carte in care autorul duce lirismul si vulgaritatea celtice pana la splendide extreme. Ulise este un roman amuzant, trist si chiar plin de suspans.”

James Marcus

„Indiferent daca paralela cu Homer a fost urmarita deliberat sau a insemnat doar o<> ajutand tehnic la constructia romanului (cum credea, de pilda, Pound– el insusi aflat in mod aproape cert sub influenta lui Joyce cand a descoperit figura lui Ulise ca factor central opusului sau magnum, Cantos), personajele si situatiile de aici trebuie intelese, practic totdeauna, prin referire la cele homerice. La Joyce e vorba de un model de inversiune comica, prin care anumite personaje raportabile la cele din Odiseea apar in Dublinul secolului al XX lea cu grija transformate la modul pedestru, in primul rand amuzant, si de aici, la modul grav, subinteles, satiric, amar ironic, spre a fi condamnate.”

Mircea Ivanescu

 
„As fi vrut sa nu fi citit niciodata Ulise. Imi provoaca un complex de inferioritate.”

George Orwell

 
„Joyce demonstreaza ca materialul vietii de zi cu zi poate fi la fel de maiestuos ca orice mare epopee. Vietile oamenilor obisnuiti sunt si ele demne de marea arta. Se poate crea maretie din banalitate.”

Salman Rushdie

 
„Cred ca omul asta e un geniu, dar ce imaginatie murdara are, nu-i asa?”

Nora Joyce

Traducere: Mircea Ivanescu 
Format carte: 16, 5x24 cm
Numar pagini: 712
An aparitie: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1036 sec