Ultima orhidee

Ultima orhidee
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Romane
Preț: 44,96 lei
59,95 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Crescuta pe treptele mai multor tronuri, Martha Bibescu devine la randul sau, una dintre reginele atemporale care il fascinau pe Proust si il fermecau pe Claudel.
Mereu avida de orizonturi noi, ca si de oameni noi, cerceta totul din dorinta de„a sti inaintea altora”, de a fi in acelasi timp in inima si creierul acestei Europe, a carei muza se credea.
In romanele ei, ca si in„Jurnalul” inedit, una dintre principalele surse ale acestei biografii, ea a stiut sa evoce multe figuri tragice sau pitoresti, de la familia regala a Romaniei si Marii Britanii, pana la ultimii Romanovi, de la Proust la Churchill, de la Gorki la Mussolini, de la Anatole France la Contesa de Noailles, trecand prin Henry de Jouvenel, Goering si Ramsay Mac Donald. Dintre contemporani, putini sunt cei ce scapa de acuitatea privirii ei, de finetea judecatii si, de vorba ei uneori intepatoare.
Aceasta biografie, care utilizeaza documente de arhiva si corespondenta– inca necunoscute– reinvie un personaj si dezvaluie fetele unei epoci.Numar pagini: 740
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1278 sec