Ultimul avertisment. A intrat omenirea intr-un impas?

Ultimul avertisment. A intrat omenirea intr-un impas?
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 32,40 lei
45,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

A intrat omenirea intr-un impas?

A venit timpul sa ne gandim la pericolul disparitiei

De ce amenintari precum recesiunea mondiala, terorismul sau incalzirea globala par, dintr-odata, de neoprit? Chiar ne confruntam cu probleme insolubile?
Teza cartii este aceea ca viteza cu care evolueaza tehnologia depaseste capacitatea de adaptare a creierului uman la lumea creata de aceasta tehnologie.
Preluand exemple sugestive despre ascensiunea si decaderea marilor imperii ale istoriei, precum Imperiul Mayas, Khmer sau Imperiul Roman, Rebecca D. Costa demonstreaza ca toate marile civilizatii au generat progrese pe care nu au mai fost capabile sa le gestioneze.

Tendinta oamenilor de a adapta in continuare vechile solutii la noile probleme care apar pe parcursul evolutiei a dus la consecinte catastrofale. Mai exact, capacitatea societatilor de a solutiona chestiunile cele mai provocatoare s-a blocat, ducand finalmente la colapsul civilizatiei.
O noua voce pertinenta in traditia ganditorilor Thomas Friedman sau Malcolm Gladwell, Rebecca D. Costa ne demonstreaza cum putem schimba cursul descendent pe care il urmeaza omenirea. Imbinare de date istorice, stiinte sociale si biologie, Ultimul avertisment ridica intrebari esentiale privind viitorul nostru in calitate de cetateni ai acestei planete


Numar pagini:480
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1224 sec