Ultimul tablou al lui Wang Wei
20,00 lei
25,00 lei (-20%)

Ultimul tablou al lui Wang Wei

Ultimul tablou al lui Wang Wei
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 256
Format: 13 x 20 cm
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite, oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate, invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea intelepciune a Orientului, la fel de vie si plina de adevaruri si pentru omul contemporan. Amintind de Povestirile orientale ale Margueritei Yourcenar, Povestirile de traire pe care Ariane Buisset ni le-a oferit descriu cu nespus farmec cautarile unor oameni care vor sa isi gaseasca locul si sensul in lume.

Toate personajele acestor povestiri isi pun o intrebare. Wang Wei cauta sa inteleaga ce este arta suprema, Esshun ce este dragostea adevarata, Raju ce este un urcior, Ananda ce este Buddha, Iov ce este raul, Hakuin ce este infernul, Chunda ce ramane nepieritor, Habib ce este albastrul cerului si Couperin ce este aceasta bariera care ne desparte pe unii de ceilalti.

Aparent, totul ii separa, fie ca este vorba despre nationalitate, epoca in care traiesc sau cultura lor, totusi descopera in acelasi fel ca, pentru a-si rezolva problema, trebuie sa faca dovada curajului si a hotararii, sa depaseasca frica si ignoranta, sa fie vigilenti, rabdatori si sa adere total la situatiile cu care se confrunta. Atunci tasneste raspunsul, dar este singular, iata minunea. ˝Inima Unica˝ este singura care poate sa unifice contrariile si sa topeasca opozitiile inselatoare care apar in minte. Aceasta este sursa oricarei religii, indiferent daca este a lui Dumnezeu, Allah sau Natura-lui-Buddha.


Cuprins:

INTRODUCERE: Inima unica 5
Ultimul tablou al lui Wang Wei 7
Cele cinci nopti ale lui Fugen Bosatsu 36
Urciorul 69
Moartea negustorului Habib 88
Cainele lui Iov 99
Esshun 121
Infernurile lui Hakuin 154
Ospatul lui Buddha 165
Baricadele misterioase 195
Iluminarea lui Ananda 237Cod bara EAN 13: 5948417080091
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 22 cm
Nr. pagini: 256
An aparitie: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.4174 sec