Umberto Saba, La capra e altre poesie-Capra si alte poezii

Umberto Saba, La capra e altre poesie-Capra si alte poezii
-18%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Poezie
Preț: 31,98 lei
39,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul de fata ofera cititorului roman un florilegiu al uneia dintre operele poetice cele mai rafinate si mai complexe scrise in limba italiana in prima jumatate a secolului de curand incheiat, dar in ea complexitatea nu se dezvaluie de la inceput:
ea se camufleaza indaratul unui travaliu sistematic de simplificare formala care o ascunde privirii superficiale. Poeziile lui Saba, si adesea si prozele lui, par a fi simple, usoare, poate chiar facile, stand sub semnul naturaletii si al armoniei clasice. Cumintenia lor, aproape retro, pare sa le plaseze in afara traditiei secolului lor si sa reaminteasca mai degraba modele vechi, traditionale, si nu rareori ritmuri si intonatii populare. Dar simplitatea este numai o aparenta.
La o privire mai atenta, Cantonierul (culegerea sa de poeme si totodata capodopera sa, care cuprinde 437 de texte, adica aproape intreaga productie sabiana, din care au fost alese si cele din volumul acesta) dezvaluie o structura articulata si laborioasa, studiata in fiece detaliu.
Sub acest aspect, Cantonierul este o culegere de poezii, dar si o naratiune alcatuita dintr-un sir poezii, un soi de roman in versuri, un roman psihologic, asa cum l-a definit autorul sau, inauntrul caruia fiecare poezie in parte are sens in sine, dar totodata are un sens si prin reteaua de trimiteri la alte poezii, asa cum se petrece in muzica, intre motivele melodice separate si armonia intregului simfonic. (Margherita Ganeri)


Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Created in 0.1031 sec