Un fluviu de fum
46,08 lei
48,50 lei (-4,99%)

Un fluviu de fum

Un fluviu de fum
-5%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Romane
Preț: 46,08 lei
48,50 lei (-4,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Epopeea continua si dupa"O mare de maci"! Descris ca"un roman al soaptelor chinezesti","la fel de ametitor ca un vis indus de opiu", romanul"Un fluviu de fum", a doua carte din seria IBIS, recreeaza furnicarul porturilor Chinei la inceputul secolului al XIX-lea si prapastia prejudecatilor care au impartit lumea in doua si au schimbat cursul istoriei. Estul se infrunta cu Vestul in micul oras al strainilor din Canton, interzis femeilor albe, o asezare pitoreasca in care infloresc atelierele de pictura dar si cruzimea marilor afaceri, in care corabiile straine descarca opiu de contrabanda si barbatii isi construiesc o viata dubla.

Bahram Modi, negutator de opiu instarit din Bombay, fiul sau pierdut Ah Fatt, orfana Paulette si noii lor prieteni pleaca in cautarea dragostei, aventurii, bogatiei si a unei flori rare despre care vorbesc legendele."Cel mai reusit personaj al lui Ghosh", adept al unei religii care traseaza o linie curata intre bine si rau, Bahram este victima unui destin care il impinge de partea cealalta a acestui hotar. In fumul opiului adus de el clandestin pe corabia Anahita se cladeste o tragica poveste de dragoste si prietenie, de sacrificiu si decizii devastatoare.


Gandit ca un roman istoric, ca o poveste a comertului cu opiu, romanul"Un fluviu de fum" recreeaza China si viata negutatorilor straini din Canton cu precizia unui pictor figurativ. Canton, oras tumultos si pitoresc, asezare stralucitoare plutind pe apele istoriei, capitala unui comert ilegal, Canton, cu Babelul sau de limbi, cu bogatiile nemasurate, cu morala uitata si stradutele inguste, cu pepinierele secrete din care adevarate comori botanice pornesc pe mare spre gradinile Europei, se desface, sub penelul lui Ghosh, ca o lume paralela, populata de o distributie imensa de personaje– magnati, guvernanti, jurnalisti, horticultori, artisti, pesti, traficanti si fugari, celebrand bucuriile amestecului cultural si culinar, hibridizarea limbii si a popoarelor. Romanul este o tapiserie imensa lucrata in detaliu, cu"lectii" de pictura, botanica, politica, bucatarie orientala, istorie si comert liber, adevarate studii comparative pline de lirism, pasiune, retorica si umor. Ghosh nu da verdicte. Revizitata, istoria isi schimba, cu acest roman, vechiul punct de greutate.Traducereai: Mihnea Columbeanu
Numar de pagini: 560, brosat
Colectia: TAJ HERITAGE
Autor: AMITAV GHOSH
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

25,89 lei
27,25 lei (-4,99%)
46,08 lei
48,51 lei (-5,01%)
31,07 lei
32,70 lei (-4,98%)
46,08 lei
48,50 lei (-4,99%)
Created in 0.1144 sec