Un yankeu la curtea regelui Arthur

Un yankeu la curtea regelui Arthur
-10%
Autor:
Anul publicării: 2009
Categoria: Altele
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un yankeu la curtea regelui Arthur. Samuel Clemens nu prea se pricepea la politica, iar dezbaterile parlamentarilor nu-l pasionau deloc. il amuzau insa. Onorabilii politicieni, la fel de nepriceputi ca si el, pierdeau ore-ntregi cu discursuri si votau legi la pachet, ca sa se afle in treaba si, fireste, ca sa-si apere interesele– pe ale lor si pe cele ale clientelei lor politice, alcatuita din proprietari de mine, carutasi, carciumari etc. in corespondentele trimise ziarului Daily Territorial Enterprise, tanarul reporter isi cam batea joc de alesii poporului si de dezbaterile lor.
Totusi, dupa multi ani, Mark Twain s-a avantat in lupta politica si in anul 1884, desi pana atunci votase din inertie cu republicanii, s-a decis sa sustina candidatul democrat la functia de guvernator al statului New York. Nu pentru ca ar fi crezut in doctrina democrata, ci pentru ca il considera pe candidatul Partidului Democrat mai putin corupt decat candidatul republicanilor.
In aceeasi perioada a implicarii sale in lupta politica, Twain incepe lucrul la o noua carte, in care Anglia evului mediu devine subiectul unui inedit experiment: Twain aplica propriile convingeri politice societatii engleze din veacul al VI-lea. Astfel, Un yankeu din Conneticut la curtea regelui Arthur da peste cap obiceiurile vremii, rezultatul fiind o savuroasa satira, presarata cu intrigi politice, jucatori la bursa, sarlatani cu statut de vrajitori veritabili si cavaleri care fac reclama la pasta de dinti.


Traducere de: Eugen B. Marian, Petru Comarnescu
Format: 13 cm x 21 cm
Nr. de pagini: 560

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2724 sec