Una si multipla. Sa regandim Europa

Una si multipla. Sa regandim Europa
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 17,60 lei
22,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 

    Colectia transdisciplinara„Stiinta, Spiritualitate, Societate“

    se adreseaza unui public larg, interesat de interactiunea dintre stiinta, arta,
    literatura, spiritualitate, religie si societate in secolul XXI.

    Chiar si in timpuri destul de recente, Europa a trait conflicte generate de dificultatea de a divide impartial intre entitati politice opuse teritorii locuite de un amestec intextricabil de populatii.(…) S-ar parea ca popoarelor antrenate direct sau indirect in aceste dispute interminabile li se infatiseaza aceeasi alternativa pe care, intr-un trecut mai mult sau mai putin recent, au avut-o de infruntat toate popoarele europene: sa mizeze pe nationalism si fundamentalism ori sa isi puna identitatile in valoare in contexte mai ample. Exemplul Uniunii Europene dovedeste posibilitatea— nu spunem facilitatea?— de a alege si consolida aceasta a doua cale.

    

    Gianluca Bocchi, Mauro Ceruti

    

    Gianluca Bocchi este profesor de filosofia stiintei la Universitatea din Bergamo. Este autorul unui numar mare de eseuri, articole, conferinte, carti. A publicat, intre altele, L’Europa nell’era planetaria (in colaborare cu E. Morin, 1991), Le radici prime dell’Europa (cu Mauro Ceruti, 2001), La filosofia della cura. La cura responsabile (2012) si Cervello anarchico, la cura responsabile (2012).

    Mauro Ceruti este profesor de filosofia stiintei
    la Universitatea din Bergamo si politician. Membru
    al Comitetului National pentru Bioetica, a efectuat cercetari in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei de la Geneva fondata de Jean Piaget si la Centrul de Cercetari Transdisciplinare de la Paris, (CETSAP), condus de Edgar Morin. A publicat multe lucrari, unele fiind traduse in mai multe limbi. Cateva titluri: Il vincolo e la possibilità (1986), La danza che crea. Evoluzione e cognizione nell’epistemologia genetica (1989), Evoluzione senza fondamenti (1995).
 Anul aparitiei: 2013

Numar pagini: 144

Format: 13,00× 20,00 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1756 sec