Ungurii (Editia a III-a). Timp de un mileniu invingtori in infrangeri - Paul Lendvai

Ungurii (Editia a III-a). Timp de un mileniu invingtori in infrangeri - Paul Lendvai
-18%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat
Preț: 38,70 lei
47,20 lei (-18,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Abordand cu exemplara obiectivitate istoria Ungariei, cu luminile si umbrele ei, Lendvai analizeaza si interpreteaza cu maturitate, luciditate si spirit critic toate reperele– controversate si paradoxale– ale acesteia: aparitia ungurilor„barbari“ in Europa secolului al IX-lea, regatul apostolic al Arpadienilor, dezastrul mongol din 1241, epoca eroica a Huniazilor, catastrofa de la Mohács, bilantul funest al stapanirii turcesti, Ungaria in umbra monarhiei habsburgice, lupta pentru libertate din veacurile al XVI-leaXIX-lea, dualismul austro-ungar, Trianon, 1956... Cum se explica rasunetul european al unei culturi ce a stat dintotdeauna sub semnul„singuratatii exceptionale“ a limbii fino-ugrice care a plamadit-o? Ce inseamna, in fond, spiritul maghiar?

„Paul Lendvai nu se margineste sa prezinte faptele istorice si sa le explice, ci reuseste sa ne spuna o poveste... O privire sintetica asupra istoriei ungurilor, o superba antologie de crochiuri biografice si o descriere a spiritului unui popor.“ (Neue Zűrcher Zeitung)

„O lucrare de neocolit, la cel mai inalt nivel istoriografic si, in acelasi timp, o lectura captivanta... Aceasta poveste a celor o mie de ani de istorie a ungurilor in Europa este cat se poate de limpede si de onesta.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)Traducere: Ion Nastasia, Maria Nastasia
Format: 13x20 cm
An aparitie: 2013
Pagini: 572

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1339 sec