Universitatea copiilor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie copiilor tainele lumii

Universitatea copiilor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie copiilor tainele lumii
-15%
Preț: 31,50 lei
37,06 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 224
Format: 16x23 cm
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Universitatea copiilor- Ulrich Janßen, Ulla Steuernagel.

În vara anului 2002, un eveniment educaţional căpăta anvergură mediatică naţională în Germania, fiind oglindit în paginile prestigioaselor publicaţii Der Spiegel şi Die Zeit şi urmărit de echipe ale mai tuturor canalelor de televiziune. Era vorba despre iniţiativa, lansată la începutul aceluiaşi an, de Ulrich Janßen şi Ulla Steuernagel, jurnalişti ai cotidianul Schwäbischen Tagblatt, şi căreia aveau să-i răspundă cu entuziasm opt profesori ai vechii Universităţi Eberhard Karl, din Tübingen (veche, pe atunci, de 525 de ani), punându-se la dispoziţia copiilor pentru a le răspunde cât mai pe înţelesul lor la mulţimea de De ce...?-uri care-i frământau. Urmarea? Aula Nouă a universităţii avea să fie luată cu asalt de peste 5 000 de prichindei curioşi. Şi aşa lua naştere experimentul educaţional Universitatea Copiilor, unul al cărui câştig major avea să dovedească surprinzătoarea râvnă a celor mici, setea lor de cunoaştere, şi, nu în ultimul rând, răbdarea şi atenţia cu care urmăreau cursurile, o experienţă pe care, în anii care au urmat, aveau s-o facă, cu acelaşi succes de audienţă, şi alte centre universitare din spaţiul de limbă germană, ba chiar instituţii de învăţământ superior din ţările vecine Germaniei, Austriei şi Elveţiei.
Dar răbdători aveau să se dovedească şi profesorii, titulari ai cursurilor, căci, pe lângă asaltul scormonitoarelor întrebări ale copiilor, s-au văzut nevoiţi să reziste şi asediului noianului celor ţintite chiar de cei doi jurnalişti, iniţiatori ai proiectului. Iar, din asemenea întrebări despre întrebări, avea să se închege mai târziu şi substanţa cărţii izbutite de cei doi (la efortul cărora avea să se adauge şi cel de vizualizare, depus de ilustratorul Klaus Ensikat, o autoritate germană în domeniu) şi dedicate celor mici – cursanţi sau nu ai Universităţii Copiilor, dar, în orice caz, bântuiţi de aceeaşi neostoită curiozitate –, o carte de ştiinţă care, pe un ton deseori şugubăţ, dezleagă o mulţime dintre tainele încâlcite ale lumii în care trăim.
Răspunsuri limpezi la întrebările care i-au frământat pe unii cercetători ştiinţifici o viaţă întreagă, alcătuiesc o carte deopotrivă de stimulatoare şi de distractivă, din care, cu siguranţă, ar mai avea câte ceva de învăţat nu numai cei mai mici dintre cititori.

CUPRINS:
Prima Universitate a Copiilor • De ce au dispărut dinozaurii? • De ce scuipă foc vulcanii? • De ce există pe lume săraci şi bogaţi? • De ce ne fac glumele să râdem? • De ce sunt sortiţi oamenii să moară? • De ce se trag oamenii din maimuţe? • De ce se roagă musulmanii îngenunchind pe covoraşe? • De ce ni se pare şcoala enervantă? • Profesia: om de ştiinţă • Limbajul academic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.