URCAREA MUNTELUI
27,36 lei
38,00 lei (-28%)

URCAREA MUNTELUI

URCAREA MUNTELUI
-28%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 392
Categoria: Proza diversa
Preț: 27,36 lei
38,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Similitudinile cu "vizionarii" Evului Mediu sint uimitoare. Temperamentul populeaza mintea cu fantasme si o constringe sa dea forma, sa concretizeze, sa inchipuie intimplari si, mai ales, sa le reverse bizar.

Lumea creata este totusi un revers, o alegorie a celei reale. Viata e privita si dinspre lumea de dincolo, natura paminteasca fiind o amintire a celeilalte. Pretutindeni si neintrerupt reversibile, cerul si pamintul se amesteca, se incruciseaza, se intrepatrund, se explica pe rind, se distrug si se contopesc in unitatea constiintei. Reactualizind vechile credinte ale lumii noastre taranesti, Ileana Malancioiu a izbutit sa plasmuiasca un regat al umbrelor si al sufletelor nelinistite.

Fiecare nou volum a fost inca un pas spre atingerea unei unice performante: crearea primei noastre mitologii a mortii. Pentru aceasta extraordinara tentativa de retraire a unor experiente similare cu acelea ale marilor asceti vizionari, Ileana Malancioiu se numara printre cei citiva mari poeti pe care i-au ivit vremurile intunecate si tulburi ale Evului Mediu comunist. Eugen Negrici

ISBN: 973-135-190-2
Nr. de pagini: 392
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1192 sec