Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva

Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: General
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Uzucapiunea sau prescriptia achizitiva constituie in dreptul civil roman monografia de tranzitie de la uzucapiunea reglementata de Codul civil din 4 decembrie 1864 la uzucapiunea reglementata de noul Cod civil, fiind prima aparitie de acest gen din literatura noastra juridica dupa publicarea noului cod.
Scrisa intr-un ritm alert si incitant, bogata in informatii, dar supla, iar nu greoaie si incarcata ca o teza de licenta constransa de canoanele rigide ale unei scheme prestabilite, lucrarea este destinata sa raspunda celor mai actuale, acute si stringente intrebari in materie de uzucapiune.
Publicul-tinta al acestei monografii, concepute ca un instrument util de lucru, il reprezinta in primul rand practicienii dreptului civil: judecatori, avocati, consilieri juridici. Opiniile novatoare formulate de autor, caracterizate prin indrazneala si originalitate, prezinta un interes maxim pentru teoreticienii dreptului: cercetatori, profesori si studenti, ca de exemplu cele privind momentul in care se produc efectul achizitiv si efectul extinctiv in cazul uzucapiunii tabulare, de a carui corecta solutionare depinde determinarea cu precizie matematica a datei la care se produc efectele men? ionate. La aceasta problema, autorul a avut inspiratia si curajul ca, pe baza unei analize extrem de riguroase, sa dea un raspuns inedit, unicul in concordanta cu spiritul legii– fie si numai sub acest aspect, monografia de fata este o lucrare de referinta.

Anul aparitiei: 2010
Format: 155x225 mm
Nr. pagini: 248

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1165 sec