Va sfatuieste Arhimandritul Ilarion Argatu: Cele Sapte Sfinte Taine si Povestiri duhovnicesti; Spovedania

Va sfatuieste Arhimandritul Ilarion Argatu: Cele Sapte Sfinte Taine si Povestiri duhovnicesti; Spovedania
Categoria: Religie
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Mantuitorul Iisus Hristos a asezat sapte Sfinte Taine in Biserica:
1. Botezul;
2. Mirungerea;
3. Spovedania;
4. impartasania (Euharistia);
5. Cununia;
6. Preotia— Calugaria;
7. Maslu.

Numarul sapte este numarul pe care Dumnezeu l-a sfintit in lucrarea Sa asupra creatiei, iar Biblia il mentioneaza in multe din lucrarile Dumnezeesti.

Savarsitorii Tainelor sunt Preotii si Episcopii. Ei fac lucrarea aceasta nu prin propria putere, ci prin Puterea, adica prin Harul lui Dumnezeu.

De aceea, lucrarea sfintitoare a Sfintelor Taine nu este legata de vrednicia sau nevrednicia savarsitorilor. Lucrarea sfintitoare este legata de Mantuitorul Hristos Dumnezeu, care le-a asezat in Sfanta Sa Biserica.

Toate Tainele se savarsesc in Biserica. Numai in cazuri exceptionale, ca boala, primejdie, razboi, se savarseste o Sfanta Taina la crestin acasa sau in alta parte.

Sfanta Taina a Botezului si Sfanta Taina a Mirungerii

La Botez, pruncul primeste deodata trei Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea si impartasania. Fiecare Sfanta Taina primita intareste sufleteste si trupeste pe cel care o primeste. Dupa a treia scufundare in apa Sfintita, pruncul primeste de Ia Mantuitorul Iisus Hristos Haina Botezului, cu care vin Sfintii ingeri si il imbraca.

Haina aceasta a nepacatuirii este alba si straluceste ca zapada batuta de soare:„Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat" (Galateni, Cap. 3, 27).

La stralucirea ei nu poti privi:„Si, dupa sase zile, Iisus a iuat cu sine pe Petru, pe Iacov si pe Ioan - Apostoli - si i-a dus intr-un munte inalt, deoparte. Si s-a schimbat la fata inaintea lor si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele lui s-au facut albe ca lumina." (Evanghelia Matei, Cap. 17,1-2).

Botezati copilul cu un singur nume. Acum 2000 de ani, oamenii dadeau copiilor mai multe nume. Ei faceau asa deoarece credeau in mai multi zei, aveau o credinta politeista. Noi, crestinii ortodocsi, credem intr-un singur Dumnezeu. in imparatia Cerurilor, nimeni nu este numit cu 3-4 nume.

Puneti copilului un nume de sfant, ales din calendar. Astfel, acel Sfant va fi de ajutor copilului in viata.

Datorita pacatelor pe care le facem in viata, Haina Botezului nu ramane curata. Pentru fiecare pacat facut, vin diavolii si pun un semn pe Haina Botezului.

Pacate care intuneca Haina Botezului: ura, invidia, mania, bataia, betia, fumatul, curvia (cu o persoana necasatorita), preacurvia (cu o persoana casatorita), zgarcenia, lacomia, trufia (mandria), minciuna, furatul si uciderile ca: avortul, bataia, cearta, vrajitoria si blestemul.

Diavolii trag o dunga de culoarea pacatului facut. Fiecare pacat are culoarea lui. Pentru uciderea de prunci - rosu, de la culoarea sangelui copiilor ucisi. Cei care au fumat - tot fumul este pe Haina Botezului. Cei care au furat - Haina este rupta.

Sfanta Taina a Spovedaniei

Haina Botezului se curata prin Spovedanie cu Pocainta:
1. Nu mai faci fapta respectiva.
2. Aduci reparatii celor carora le-ai daunat cu faptele tale cele rele.
3. Implinesti Canonul dat de Preot.

Nr. de pagini : 152
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1472 sec