Varsta inocentei
8,42 lei
9,90 lei (-14,95%)

Varsta inocentei

Varsta inocentei
-14,9%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane
Preț: 8,42 lei
9,90 lei (-14,95%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Varsta inocentei. Prezentare - Varsta inocentei. Edith Wharton (1862-1937) a fost prima femeie care a primit premiul Pulitzer, distinctie care i-a revenit tocmai pentru romanul Vârsta inocentei, publicatîn 1920. Chiar daca a benefi ciat de privilegiul apartenentei la una dintre cele mai stralucite familii din New York, prozatoarea nu a avut o viata usoara: obligatiile sociale, mariajul nefericit cu Edward Wharton, divortul si falsitatea lumii bune din New York au facut-o pe Wharton sa se stabileasca, la fel ca multi alti artisti, la Paris. Europa era, de altfel, continentul de sufl et, undeîsi completase educatiaîn lungi calatorii regizate de parinti si catre care privea cu aceeasi nostalgie care l-aîncercat mereu si pe mentorul ei, Henry James, prozatorul care a pus ca nimeni altulîn oglinda cutumele newyorkezilor cu aerul de familie buna al europenilor.

Wharton n-a obosit niciodata sa-i multumeasca maestrului James, de care o lega o afectiune profunda, pentru rolul esential pe care l-a jucatîn transformarea eiîn scriitoare. Henry James n-a fostînsa singurul personaj major care a onorat-o cu prietenia si tutela lui. André Gide, Jean Cocteau, sau Sinclair Lewis au fost printre apropiatii prozatoarei, care si-a atras si compania artistilor, si bunavointa unor importanti oameni de stat, cum a fost Theodor Roosevelt. De la volumul de povestiri cu care a debutat, The Greater Inclination (1899) si pâna la volumul autobiografi c aparut cu trei aniînainte sa moara, A Backward Glance (1934), Wharton a publicat un numar impresionant de povestiri si romane, dintre care se detaseaza, prin notorietate, The House of Mirth si, bineînteles, Vârsta inocentei.

Romanul aduce din nouîn scena acea veche societate newyorkeza,întepenitaîn prejudecatile din careîsi facuse,în timp, un set rigid de cutume sociale. Sosirea din Europa a contesei Ellen Olenska, dupa o despartire comentata de toata crema respectabilitatii newyorkeze, declanseaza un adevarat scandal. Daca lumea buna din jur discuta pentru ca asa seîntretine coregrafi a de salon, trei personaje se vad fortate sa-si regândeasca decisiv valorile si, implicit, deciziile si conduita: Ellen Olenskaînsasi, verisoara ei proaspat logodita, May Welland, si barbatul care e pe cale sa-i devina sot, Newland Archer, singurul atent la viata strainei pe care toti o arata cu degetul.

352 pagini
Anul aparitiei:2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

14,93 lei
19,90 lei (-24,97%)
11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
6,80 lei
8,00 lei (-15%)
17,93 lei
24,90 lei (-27,99%)
Created in 0.3294 sec