Vasile Alecsandri - Comedii. Editie cartonata

Vasile Alecsandri - Comedii. Editie cartonata
-35%
Preț: 13,00 lei
20,00 lei (-35%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

"O incursiune mai increzatoare in universul sensibilitatii lui Alecsandri prezinta avantajul de a feri interpretarea de evaluarea de interpretari globale, oferind temeiurile unei mari libertati in abordarea critica a operei dramatice.
"Miscand" trasaturile acumulate in timp ale portretului sau spiritual, vom observa cu usurinta ca intreaga sa opera este rezultatul unui program literar judicios si nu al vreunei spontaneitati intamplatoare sau al unei vesele fantazii. A dancimea sa reala, dar indelung contestata, nu trebuie cautata in tentatia sublimului, in aspiratia spre drama ce a constituit sursa celor mai importante cautari in a doua parte a activitatilor sale, ci in consecventa cu care sa impus scrisului un deziderat social si un ideal moral, intr-o vreme cand, in Europa, nu scriau numai Tolstoi si Victor Hugo, ci si mari si mici autori francezi de vodeviluri, pe care Alecsandri i-a asimilat intr-o maniera de mare scriitor. (..)
Inainte de orice, Alecsandri si-a dorit si a izbutit sa fie un om european. El redescopera vestul pentru romani nu ca arie geografica, ci si spirituala. (...) Intr-o epoca in care Europa se moderniza prin tehnicism iar germanismul in expansiune, din Bucovina pana in Alsacia, devenise coplesitor, Vasile Alecsandri era un campion al latinitatii nu cu orgoliul latent al sentimentului, ci activist al unei insurgente."
Mircea Ghitulescu


Cuprins:

Iasii in carnaval sau Un complotin vis
Chirita in Iasi sau Doua fete s-o neneaca
Chirita in provincie
Cucoana Chirita in voiaj
Cucoana Chirita  in balon
Clevetici, Ultra-Demagogul
Sandu Napoila, Ultra-Retrogradul
Haimana
Gura-casca, om politic
Sanziana si Pepelea

Cronologie
(Indice cronologic al operei dramatice)
(Indice bio-bibliografic)
Comediile lui Alecsnadri, postfata


Nr. de pagini: 382
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

10,50 lei
14,00 lei (-25%)
8,39 lei
11,99 lei (-30,03%)
7,23 lei
9,90 lei (-26,97%)
4,80 lei
6,00 lei (-20%)
6,80 lei
8,00 lei (-15%)
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.