Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din Romania din al Doilea Razboi Mondial (Traducere de Ciprian Siulea)

Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din Romania din al Doilea Razboi Mondial (Traducere de Ciprian Siulea)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,12 lei
37,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Nascuta in Romania in 1908, Vera Maria Rosenberg era foarte tinara cind a fost recrutata de serviciile de informatii britanice. In acea perioada frecventa inalta societate bucuresteana si devenise o apropiata a ambasadorului german Friedrich Werner von der Schulenburg. Vera si-a schimbat numele pentru a-si ascunde originea evreiasca, iar dupa stabilirea in Marea Britanie a participat la numeroase misiuni secrete, in care s-a remarcat prin curaj si inteligenta. A avut o ascensiune rapida, ajungind in fruntea SOE, serviciul de operatiuni speciale creat de Winston Churchill. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, agentii sai s-au infiltrat in spatele liniilor inamice, au sprijinit luptatorii din miscarile de rezistenta, au distrus obiective vitale, i-au ajutat pe pilotii aliati sa evadeze si au transmis informatii Londrei. William Stevenson, pe care Vera Atkins l-a autorizat sa-i scrie biografia, a studiat documente desecretizate recent si i-a intervievat pe cei care au cunoscut-o, pentru a reconstitui cit mai fidel viata si personalitatea celei care continua sa fie si astazi un model pentru serviciile de informatii din intreaga lume.

Nr. de pagini: 424
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1392 sec