Viata imparatului Constantin si alte scrieri - PSB 8, de Cezareea Eusebiu

Viata imparatului Constantin si alte scrieri -  PSB 8, de Cezareea Eusebiu
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 63,90 lei
71,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In 2013, Biserica Ortodoxa Romana omagiaza doua dintre cele mai importante personalitati ale Crestinismului, imparat roman si mama care au fost numiti„intocmai cu Apostolii”: Sfintii Constantin cel Mare si Elena.

La Editura„Basilica” a Patriarhiei Romane a fost publicata, ca prim eveniment cultural dedicat acestui an omagial, traducerea revizuita si adaugita a cunoscutei opere a lui Eusebiu de Cezareea,„Viata Imparatului Constantin”, pe scurt„Viata lui Constantin”, alaturi de care au fost tiparite si:„Discursul (Imparatului Constantin) adresat adunarii sfintilor”,„Discursul rostit de Eusebiu la aniversarea a 30 de ani de domnie a imparatului Constantin” si„Discursul rostit de Eusebiu cu prilejul sfintii Bisericii Sfantului Mormant de la Ierusalim”, dupa cum informeaza TRINITAS TV.

In prologul volumului se arata ca„reeditarea acestei carti, aparuta pentru prima oara in 1991 ca al XIV-lea volum in colectia Parinti si Scriitori Bisericesti, trebuie pusa in legatura cu doua mari evenimente istorico-religioase: primul eveniment s-a petrecut cu 1700 de ani in urma, la 28 octombrie 312, cand pe cerul Romei s-a aratat Imparatului Constantin cel Mare si armatei sale semnul Sfintei Cruci, facut din lumina si insotit de cuvintele: Prin aceasta vei invinge. Cel de-al doilea a avut loc in februarie 313 la Mediolanum, cand a fost alcatuit si promulgat Edictul de libertate pentru crestinii din tot Imperiul Roman”.

Acad. Emilian Popescu mai subliniaza in prolog ca„lucrarea contribuie la mai buna cunoastere a evenimentelor determinante din istoria crestinismului, fiind totodata un prilej de a veni in contact cu viata si faptele unuia dintre cei mai mari oameni care au indreptat cursul istoriei pe calea cea buna”.

Nr. de pagini : 384
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1193 sec