Viata in hexagonal mortii

Viata in hexagonal mortii
-5%
ISBN: 973-9250-81-5
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 254
Categoria: Altele
Preț: 13,97 lei
14,71 lei (-5,03%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Viata in hexagonal mortii - Octavian Popescu.

Cuprins:

PREFATA (p9)
INTRODUCERE (p13)
CAPITOLUL I. TUTUNUL SAU SANATATEA. ALEGETI ! (p15)
CAPITOLUL II. ALCOOLUL, ALCOOLISMUL ACUT SI CRONIC (p42)
CAPITOLUL III. DROGURILE SI " MOARTEA ALBA" (p88)
CAPITOLUL IV. SINDROMUL DE IMUNODEFICIENTA DOBANDITA (SIDA) (p120)
CAPITOLUL V. POLUAREA (p136)
CAPITOLUL VI. MALNUTRITIA (p175)
BIBLIOGRAFIE SELECTIVA (p243)
INDICELE AFECTIUNILOR SI SIMPTOMELOR CUPRINSE IN TEXT (p246)

Descriere:

Pentru prima data, o echipa de autori a avut inspiratia de a se ocupa in aceeasi carte de cele sase flageluri cu care se confrunta omul de astazi - tutunul, alcoolul, drogurile, HIV/SIDA, poluarea si malnutritia - si care alcatuiesc intr-adevar un hexagon al mortii. -- Fiecare in parte si toate sase impreuna, aceste flageluri ne afecteaza sanatatea si ne pun in primejdie viata. Pe primele locuri ale topului morbiditatii se situeaza cancerul, hipertensiunea si diabetul, bolile de piele, dar ele sunt concurate de latele (hepatitele, bolile de piele)
- Minutioasa prezentare a maladiilor pe care le provoaca cele sase flageluri are menirea unui avertisment. Un om bine informat stie de ce primejdii sa se fereasca.
- Profilaxia tuturor acestor flageluri si ale bolilor pe care le provoaca se bazeaza pe vointa individului de a se abtine de la ceea ce poate sa-i faca lui rau, dar poate sa le faca rau si celor din jur. Or, aceasta carte ii ajuta sa constientizeze raul posibil si sa-si forjeze vointa de a i se opune.
- Pentru toti aceia care nu pot da timpul inapoi, care nu mai pot recurge deci la masurile de prevenire, autorii prezinta terapiile cunoscute astazi care ii pot ajuta sa abandoneze un anume viciu. Sunt terapii diverse, pe care le-au experimentat de-a lungul timpului medicina alopata, medicina naturala, cu mai toate ramurile ei si psihoterapia. Cel mai adesea, aceste terapii trebuie asociate, pentru a-si reuni efectele binefacatoare.
- Terapiile dau rezultate cu atat mai bune cu cat efortul pacientului de a le urma instructiunile, uneori extrem de severe, este mai mare. Iar daca cei din jur (familia, prietenii si colegii) il incurajeaza si il sustin, rezultatele pot si cu adevarat impresionante.
In totul, "Viata in hexagonul mortii" este o carte de invatatura pentru sanatatea omului contemporan.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1430 sec