Viata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria (Editie ingrijita de Arhimandrit Constantin Chirila)

Viata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria (Editie ingrijita de Arhimandrit Constantin Chirila)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 121,50 lei
135,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Editie ingrijita de Arhimandrit Constantin Chirila.
Traducere din limba engleza de Monahia Theodora Videscu si Constantin Fadur.

Viata Maicii Domnului este o pilda de traire pentru noi toti, caci Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu avea sa devina icoana a Bisericii reinnoite. Istorisirile redate in aceasta carte cuprind toate evenimentele importante din vremea vietii Maicii Domnului, de la zamislirea si pana la Adormirea ei, cand a fost rdicata cu trupul la cer. Fiecare capitol al descrierii sfintei sale vieti este vazut prin prisma Sfintei Scripturi, a Sfintei Traditii Patristice si a altor scrieri vechi, apoi si din punct de vedere al traditiei iconografice si liturgice a Sfintei Biserici Ortodoxe.

Citim in volum despre petrecerea Fecioarei Maria ca prunca, apoi ca fecioara crescuta de timpuriu la Templu, despre logodna si despre maternitatea ei inca din tinerete. Vom afla istoria familiei ei in acele timpuri si locuri, precum si imprejurarile in care a trait. Autorul a incercat sa cuprinda cuvintele si faptele ei, pe care le-a inchinat cu totul lui Dumnezeu. Putem contempla rolul ei minunat in intruparea lui Dumnezeu Omul, Iisus Hristos. Apoi, urmari greutatile si primejdiile care au urmat fugii ei in Egipt cu Pruncul Iisus, cu batranul Iosif si cu tanarul Iacov. Se pune la dispozitie in lucrarea de aproximativ 600 de pagini in format B5 o harta a Egiptului pentru a inlesni vizualizarea geografica a locurilor si oraselor mentionate. Intr-unul din capitole se analizeaza viata si obiceiurile unei mame evreice , asa cum ea vietuia in familia ei.. Se cerceteaza cu atentie si rolul pe care l-a avut Nascatoarea de Dumnezeu in vremea activitatii mesianice a Fiul ei. Apoi, se face o analiza a gandurilor, cuvintelor si patimilor din timpul Patimilor, mortii si invierii lui Hristos.

Se examineaza statutul si lucrarea Maicii Domnului in Biserica Primara, precum si relatia ei cu ucenicii Domnului, atat barbati, cat si femei. Ne sunt prezentate in carte locurile pe unde a calatorit, propovaduind Sfanta Evanghelie . Pe de alta parte ni se prezinta cum unii iudei au incercat sa o defaime prin clevetiri mincinoase si chiar au incercat sa o ucida. Sunt luate in considerare si ultimele zile ale vietii ei pamantesti, asupra slavitului ei sfarsit si a ridicarii cu trupul la cer. S-a initiat, de asemenea, un studiu comparativ, in care se vorbeste despre Nascatoarea de Dumnezeu si despre Biserica. S-a mentionat in volum si rolul Maicii Domnului ca mijlocitoare inaintea Fiului ei, in contextul Sfintei Traditii Ortodoxe.
Volumul de fata este rezultatul muncii unor monahii grec-ortodoxe, facand parte din doua obsti monahale din SUA: Holy Apostles Convent si Dormition Skete, lucrarea lor ajungand pana acum sa fie retiparita de 11 ori, ca urmare a cererilor de pe piata editoriala americana. Traducerea din limba engleza a fost realizata de Monahia Theodora Videscu si de Constantin Fadur. Viata Maicii Domnului este o pilda de traire pentru noi toti, caci Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu avea sa devina icoana a Bisericii reinnoite. Istorisirile redate in aceasta carte cuprind toate evenimentele importante din vremea vietii Maicii Domnului, de la zamislirea si pana la Adormirea ei, cand a fost ridicata cu  trupul la cer. Fiecare capitol al descrierii sfintei sale vieti, este vazut prin prisma Sfintei Scripturi, a Sfintei Traditii patristice si a altor scrieri vechi, apoi si din punct de vedere al traditiei iconografice si liturgice a Sfintei Biserici Ortodoxe. Putem citi despre petrecerea Fecioarei Maria ca prunca, apoi ca fecioara crescuta de timpuriu la Templu, despre logodna si despre maternitatea ei inca din tinerete. Putem afla istoria familiei ei in acele timpuri si locuri, precum si imprejurarile in care a trait. Putem contempla rolul ei minunat in intruparea lui Dumnezeu Omul, Iisus Hristos. Apoi, putem urmari greutatile si primejdiile care au urmat fugii ei in Egipt cu Pruncul Iisus, cu batranul Iosif si cu tanarul Iacov. Intr-unul din capitole se analizeaza viata si obiceiurile unei mame evreice, asa cum vietuia in familia ei, in acele timpuri. Se cerceteaza cu atentie si rolul pe care l-a avut Nascatoarea de Dumnezeu in vremea activitatii mesianice a Fiul ei. Apoi se face o analiza a gandurilor, cuvintelor si faptelor ei din timpul Patimirilor, mortii si Invierii lui Hristos. Se examineaza statutul si lucrarea Maicii Domnului in Biserica Primara, precum si relatia ei cu ucenicii Domnului, atat barbati, cat si femei. Ne sunt prezentate apoi locurile pe unde a calatorit, propovaduind si ea Sfanta Evanghelie. Sunt luate in considerare si ultimele zile ale vietii sale pamantesti, vorbindu-se despre slavitul ei sfarsit si ridicarea ei cu trupul la cer. Autorii au procedat si la un studiu comparativ, in care se vorbeste despre Nascatoarea de Dumnezeu si despre Biserica. In cele din urma, a fost analizat si rolul Maicii Domnului ca mijlocitoare inaintea Fiului ei, in contextul Sfintei Traditii Ortodoxe.  

Nr. e pagini : 556
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1866 sec