Viata si invataturile Sfantului Teodor de la Sanaxar

Viata si invataturile Sfantului Teodor de la Sanaxar
-10%
Editura:
Categoria: Religie
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Inaintea Optinei a fost Sanaxarul
In Biserica Rusa a secolului al XVIII‑lea, saracite si injosite de dispretul si opresiunea elitelor luministe, manastirile ajunsesera cuiburi ale unui formalism lipsit de suflarea vie a Duhului Sfant: dar in acest intuneric al decaderii si al uitarii, stravechea predanie a staretiei invie printr‑un sir de oameni trimisi de la Dumnezeu, intre care cel mai tainic si mai uimitor este, poate, Cuviosul Teodor de la Sanaxar.
La numai 25 de ani, mandrul aristocrat dintr‑un regiment de elita al garzii imparatesti fuge in codrii din nordul Rusiei, unde traieste singur, ani de zile, in pustnicie. Ce fiinte ceresti l‑au indrumat in nevointa lui mai presus de fire? Aceasta ramane o taina dumnezeiasca; un singur lucru stim: ca din pustie a iesit, fara sa aiba inca tunderea in monahism, la starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos (Efes. 4, 13).
Cartea de fata va infatiseaza, pentru prima oara in limba romana, viata si povetele acestui„invatat de Dumnezeu”, care alaturi de Nazarie de la Valaam, de Vasilisc si de ucenicii Cuviosului Paisie Velicikovski este unul dintre cei prin care Dumnezeu a lucrat miraculoasa renastere a staretiei ruse, ajunse la apogeu in vremea de inflorire a Optinei.

Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu‑Vlas

Nr. de pagini : 160
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1056 sec