Victor Mihail Cauni, Ecografia in patologia organelor genitale masculite

Victor Mihail Cauni, Ecografia in patologia organelor genitale masculite
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
Preț: 115,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ecografia si-a castigat, in ultimul deceniu, un loc de frunte in randul explorarilor medicale uzuale, datorita echilibrului optim intre rezultatele bune oferite, invazivitatea minima, costurile relativ scazute si disponibilitatea pe scara foarte larga. Dezvoltarea permanenta a tehnicii, aparitia diverselor tipuri de examinare ecografica, concomitent cu imbogatirea permanenta a bazei de cunostinte teoretice - fac ca acest domeniu, care a depasit de mult faza de pionierat, sa fie Intr-o continua evolutie si diversificare. 


Ecografia tridimensionala si explorarea ecografica Doppler, desi depasesc caracterul de explorare simpla, ieftina si rapida, ofera o multitudine de informatii suplimentare, uneori calitativ superioare altor explorari, mai scumpe, sau mai invazive. Odata cu aceasta dezvoltare tehnica, este necesara si cresterea gradului de instruire a operatorului, care, pe langa solide cunostinte de anatomie si fiziologie, trebuie sa stapaneasca notiuni de fizica, dar si de operare cu un dispozitiv cu grad sporit de complexitate.


Dintre specialitatile medicale care nu isi pot continua evolutia fara suportul continuu al ultrasonografiei, in primul rand, urologia se distinge, datorita marii complexitati a patologiei abordate, si prin faptul ca numeroase tehnici operatorii moderne implica folosirea activa a ecografului  folosirea ecografului in urologie contrlbuie semnificativ la toate momentele relatiei medic-pacient: Incepand cu sumarul consult din camera de garda, trecand prin evaluarile amanuntite ulterioare si momentul operator si continuand cu controalele periodice din faza de recuperare a pacientului.


Deci, exista suficiente argumente pentru o buna cunoastere a tehnicilor ecografice, iar lucrarea de fata, ce reflecta bogata experienta a unui reputat urolog, dr. Victor Cauni, pasionat de ecografie, aduce date concrete si o bogata sustinere In imagini, referitoare la patologia organelor genitale masculine. Sunt prezentate in detaliu tehnici de explorare, aspecte tipice ale leziunilor celor mai frecvent Intalnite In practica, dar si aspecte rare, deosebite, ce subliniaza preocuparea si daruirea autorului pentru un domeniu ce poate parea banal unui neofit, dar care se dovedeste vast si complex oricui este dispus sa-i depaseasca limitele.

Dr. Adrian COSTACHE medic primar doctor in stiinte medicale vicepresedinte al Societatii Romane de Ultrasonografie In Medicina si Biologie - SRUMB

Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1489 sec