Villani Baudoin, Visatori picati din luna. Patru genii care au schimbat istoria

Villani Baudoin, Visatori picati din luna. Patru genii care au schimbat istoria
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,80 lei
40,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Werner Heisenberg, nehotaratul. Alan Turing, emancipatul. Leo Szilard, profetul ratacitor. Hugh Dowding, cavalerul cerului. Doi fizicieni, un matematician si un militar au fost actorii pe cat de discreti, pe atat de importanti ai unei aventuri care ii depasea: al Doilea Razboi Mondial.

Intr-o buna zi sau intr-o noapte, in timp ce se plimbau pe strada sau visau sub clar de luna, au avut o sclipire de geniu care a schimbat fata lumii. Matematicianul Cédric Villani si desenatorul Baudoin isi unesc condeiele pentru a spune povestea acestor patru destine extraordinare, intr-un document poetic si pasionant.

Cédric Villani se naste in 1973 la Brive-la-Gaillarde si isi face studiile la Toulon si la Paris. Intre 2000 si 2010 este cadru didactic si cercetator laÉcole Normale Supérieure din Lyon si ocupa mai multe posturi de profesor invitat in Statele Unite. In prezent, este profesor la Universitatea Lyon 1 si directorul Institutului Henri Poincaré (CNRS/UPMC) la Paris, un institut national de matematica si fizica teoretica. Medalia Fields,„Premiul Nobel al matematicii“, ii este decernata in 2010. Doi ani mai tarziu, publica la Editura Grasset romanul Teorema vie. Membru al Academiei de Stiinte,

Cédric Villani este un neobosit ambasador al disciplinei sale pentru publicul larg si societate. Edmond Baudoin se naste la Nisa in 1942. Isi abandoneaza studiile la 16 ani si lucreaza la contabilitatea unui hotel de lux din Nisa pana la varsta de 33 de ani.

Hotaraste atunci sa-si schimbe viata pentru a si-o dedica in intregime desenului. Lucreaza mai intai pentru Circus, Pilote si L’Écho des Savanes inainte sa-si vada prima carte publicata, in 1981. Semneaza mai apoi peste cincizeci de lucrari si colaboreaza cu Le Clézio, Fred Vargas, Tahar Ben Jelloun, Frank, L’Abbé Pierre, Céline Wagner, Troubs, Mircea Cartarescu, Nadine Brun Cosme, Fred Debomy...

Primeste la Festivalul din Angoulême premiul pentru Cel mai bun album, Couma Acò (1992) si pentru Cel mai bun scenariu, Le Voyage (1997). In Franta si pretutindeni in lume, Baudoin este considerat astazi unul dintre maestrii benzii desenate contemporane.

Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1437 sec