Vinay Kumar - Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor - Robbins PATOLOGIE, editia a IX-a

Vinay Kumar - Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor - Robbins PATOLOGIE, editia a IX-a
-1%
Preț: 323,73 lei
327,00 lei (-1%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2015
Categoria: Generala

DESCRIERE

Cladit de-a lungul a 9 editii succesive timp de peste 40 de ani ( din 1971! ) cu un colectiv de autori si editorial de elita, prestigios si inegalabil,,, ROBBINS" este astazi cea mai folosita resursa in sfera patologiei de catre studentii la medicina, medici specialisti si profesionisti in ingrijirea starii de sanatate in intreaga lume!

Unicitatea volumului este data de TRADITIA si EVOLUTIA continua, ACTUALITATEA, CLARITATEA si ACURATETEA informatiei, toate laolalta exprimate in maniera didactica.

 

Tradus si adoptat ca material didactic in majoritatea tarilor avansate - volumul este UNIVERSAL acceptat ca manual pentru studenti si standard disponibil in zeci de limbi straine, spaniola, portugheza, franceza, germana, italiana, turca, poloneza, greaca etc., -“ROBBINS” s-a dovedit peren si de neinlocuit in desavarsirea unei educatii medicale solide!

Traducerea si adaptarea, grafica de exceptie, tiparul ireprosabil in policromie, volumul in editie cartonata contribuie la unicitatea si desavarsirea unui volum creat pentru a dainui!Traducere din limba engleza: Robbins Basic Pathology, Co-editie CALLISTO&   ELSEVIER Science. Policromie, coperta cartonata!

Cu eleganta si distinctia cu care v-am obisnuit de-a lungul a 25 de ani de activitate, CALLISTO si ELSEVIER si-au pus priceperea si contributia laolalta pentru a va aduce pentru PRIMA DATA in limba ROMANA! ROBBINS PATOLOGIE: Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor un volum CREAT PENTRU A DAINUI!
Studentul medicinist al zilelor noastre este coplesit in incercarea de a sintetiza informatiile esentiale si de aceea in structura volumului casetele denumite“Rezumat” au menirea de a transmite mesajele cheie. Acestea au fost mentinute chiar cu riscul adaugarii unor pagini aditionale deoarece toti studentii au confirmat ca acestea sunt extrem de utile! Multe dintre reprezentarile grafice in policromie– scheme si diagrame– au fost adaugate pentru a facilita intelegerea conceptelor dificile precum controlul ciclului celular, functiile oncogenelor, interactiunile virusului HIV cu receptorii acestuia si bazele biochimice ale mortii celulare programate. Au fost de asemenea adaugate ilustratii noi, al caror numar total depaseste 1000, iar formatul si reprezentarea color a tabelelor au fost modificate pentru a creste claritatea. Considerand faptul ca in ultimii ani, intelegerea bazelor moleculare ale bolilor a condus la crearea unor“terapii tintite, au fost abordate cele mai recente descoperiri privind genomul si medicina personalizata, dar in acelasi timp a fost descris impactul progreselor stiintifice asupra bolilor care afecteaza sistemele de organe. Nu in ultimul rand, corelatiile clinice fac acest volum prietenos si usor de studiat si asimilat!

In pofida modificarilor si revizuirilor extensive scopul volumului a ramas practic nealterat. Desi am intrat in epoca genomului, instrumentele clasice precum analiza macroscopica si cea microscopica raman in continuare indispensabile. A fost mentinut accentul pe corelatiile clinico-patologice, iar acolo unde a fost cazul, s-a subliniat impactul patologiei moleculare asupra practicii medicale. Toate acestea au fost introduse fara a aglomera in mod excesiv textul.

Suntem in continuare convinsi ca utilizarea limbajului stiintific corect si claritatea exprimarii amplifica intelegerea si faciliteaza procesul de invatare. Generatii intregi de studenti au confirmat utilitatea acestei carti. Si speram ca si aceasta editie se va ridica la inaltimea celor precedente si va continua traditia acestora.

Cuprins

Leziuni celulare, moartea celulara si adaptarea celulara 1

Inflamatia si repararea tisulara 29

Tulburari hemodinamice, tromboembolia si socul 75

Richard N. Mitchell

Patologia sistemului imunitar 99

Neoplazia 161

Afectiuni genetice si pediatrice 215

Anirban Maitra

Afectiuni cauzate de factori de mediu si alimentari 269

Patologia generala a bolilor infectioase 309

Alexander J. McAdam, Arlene H. Sharpe

Patologia sistemului vascular 327

Richard N. Mitchell

Inima 365

Richard N. Mitchell

Sistemul hematopoietic si sistemul limfoid 407

Plamanul 459

Aliya Noor Husain

Rinichiul si sistemul colector renal 517

Charles E. Alpers, Agnes B. Fogo

Cavitatea orala si tractul gastrointestinal 551

Jerrold R. Turner, Mark W. Lingen

Ficatul, vezica biliara si caile biliare 603

Neil D. Theise

Pancreasul 645

Anirban Maitra

Sistemul genital masculin si caile urinare inferioare 657
Jonathan Epstein

Sistemul genital feminin si glanda mamara 681

Husain A. Sattar

Sistemul endocrin 715

Anirban Maitra

Sistemul osteo-articular si tumorile de parti moi 765

Andrew E. Rosenberg

Nervii periferici si muschii 797

Peter Pytel

Sistemul nervos central 811

Matthew P. Frosch

Tegumentul 851

Alexander J. F. Lazar, Wei-Lien Wang

Index 871


Autor: Vinay Kumar, Abul K. Abbas
Format: 219 x 280 cm
Anul publicarii: 2015
Nr. pagini: 960

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.