Virstele jocului. Strada Cetatii
23,76 lei
27,95 lei (-14,99%)

Virstele jocului. Strada Cetatii

Virstele jocului. Strada Cetatii
-15%
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa
Preț: 23,76 lei
27,95 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Romanul Virstele jocului. Strada Cetatii a fost scris initial in limba germana si a aparut in anul 2008 la Editura Transit, Berlin, cu titlul Zweieinhalb Storche– Roman einer Kindheit in Siebenburgen (Doua berze si jumatate–Romanul unei copilarii in Transilvania).
 
Virstele jocului. Strada Cetatii este o imersiune high fidelity in datele si atmosfera unei epoci si incercarea de a schita confluenta dintre cinci mentalitati (ardeleneasca, olteneasca, saseasca,„regateana”, vest-germana), patru generatii (strabunici, bunici, parinti, copil– prezente sincronic, in acelasi moment temporal), trei istorii (romaneasca, saseasca, germana), doua culturi (a romanilor si a sasilor transilvaneni) si un prezent continuu (mijlocul anilor’70, avind ca punct terminus moartea dictatorului chinez Mao Zedong si… inceputul scolii primare).
 
Din perspectiva induiosatoare a copilului, Claudiu M. Florian reuseste sa tematizeze cu o profunzime iesita din comun probleme politice, istorice si sociale, fara a renunta niciodata la umorul fin si inocent care strabate intregul roman. (Alexandra Sora)
 
O inregistrare exacta a tonalitatii discutiilor, dublata de multiple neintelegeri copilaresti, genereaza umorul profund al acestor miniaturi doar in aparenta naive, ale unui copil crescut la bunici„saso”-romani. Incintator datorita modului nepretentios si exact de a povesti. (Markus Bauer– Neue Zurcher Zeitung)
 
Printr-o simbolistica poetica, autorul il tine pe cititor cu sufletul la gura. Il uluieste, il face sa izbucneasca in ris. Florian reinvie in mod literar si in limbajul copilului o lume strinsa in jurul unor traditii seculare, sasesti si romanesti, Transilvania copilariei sale, care asa ca aici nu va mai exista niciodata. (Ingeborg Ruthe– Berliner Zeitung)ANUL APARITIEI:    2012
NUMAR PAGINI:    320
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1025 sec