Yasunari Kawabata, Jurnal de la saisprezece ani. Adolescentul

Yasunari Kawabata, Jurnal de la saisprezece ani. Adolescentul
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Memorialistica
Preț: 21,32 lei
26,00 lei (-18%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

Jurnal de la saisprezece ani. Adolescentul. Jurnal de la saisprezece ani si Adolescentul sunt doua dintre cele mai cunoscute scrieri autobiografice ale lui Yasunari Kawabata. Fie ca e vorba de agonia bunicului, evocata deopotriva cu compasiune si exasperare, fie ca e rememorata iubirea interzisa, platonica pentru un coleg de liceu, regasim in aceste pagini cateva dintre temele care l-au urmarit pe Kawabata de-a lungul vietii: sentimentul pierderii ireversibile a celor dragi, singuratatea, dificultatea de a surprinde adevarurile ultime, fragilitatea dragostei.
„Ceea ce mi s-a parut cel mai straniu cand am descoperit jurnalul a fost faptul ca nu-mi aminteam deloc de viata de zi cu zi povestita aici. Daca nici eu nu-mi amintesc de zilele astea, oare unde s-or fi dus? Unde-or fi disparut? M-am uitat in urma dupa amintirile vechi si m-am gandit la ce pierd oamenii odata cu trecutul lor.
Si acum mi se pare straniu faptul ca am trait zilele astea si nu-mi amintesc de ele– prima dintre problemele pe care le prezinta Jurnalul. Chiar daca nu-mi aduc aminte de zilele astea, nu-mi vine sa cred ca pur si simplu au disparut, ori s-au pierdut undeva in trecut. Dar Jurnalul nu este o lucrare despre memorie sau lipsa ei. Nu e nici un comentariu asupra semnificatiei timpului si a vietii. Am certitudinea, insa, ca pentru mine este un punct de reper, un indiciu.“ (Yasunari KAWABATA)


„Kawabata dorea cu patima puritatea; personajele sale traiesc aceasta contradictie.“ (The Boston Globe)

„Kawabata foloseste mecanisme din indelungata traditie poetica a literaturii japoneze clasice ca sa creeze in proza moderna remarcabilele sale efecte: juxtapunerea de imagini peste imagini pentru a deschide adancurile de simtire ascunse sub o placida realitate de suprafata.“ (The Washington Post)

Nr. de pagini: 196
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0979 sec