Yoga Tibetana si Doctrinele Secrete

Yoga Tibetana si Doctrinele Secrete
-20%
ISBN: 973-7970-17-9
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 398
Format: 13 x 19.5
Categoria: Yoga
Preț: 18,40 lei
23,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Yoga Tibetana si Doctrinele Secrete

Prezentare:

Este o opera ce cuprinde nu numai tra­duceri de texte ci, in plus, traditii si inva­taturi asupra acestor texte primite pe linia de succesiune a celor mai ilustri filosofi tibetani si indieni, precum Tilopa, Naropa, Marpa si Milarepa, care au cautat Adevarata Cunoastere.

Acest volum contine sapte tra­tate distincte, insa intim legate, traduse din tibetana, patru dintre ele pro­ve­nind din ma­nu­scrise si trei din versiunile tiparite apartinand Stiintei „Marii Cai” sau Mahāyāna. Primele patru apartin Scolii Kargyüt-pa si reprezinta un rezumat fidel al practicilor yoghine pe care Milarepa, cel mai cunoscut dintre yoghinii tibetani, le-a expe­rimentat in manastirea sa din singuratatile muntilor inzapeziti ai Himalayei. Pentru discipolii de azi ai lui Milarepa, ele sunt considerate Lumina ce-i calauzeste pe Calea Eli­berarii. In cel de-al cincilea tratat, transmis de scoa­la vechiului stil Nyingma-pa, se discern elemente care-si au probabil origi­nea in credinta Bön, mult anterioara buddhismului tibetan. Al saselea tratat, scris in tibetana pe un singur folio ornat cu mini­aturi, ilustreaza mantra yoga sau yantra yoga comuna tuturor Scolilor Mahāyāna din Tibet. Al saptelea tratat este rezumatul doctrinelor Intelepciunii Transcendentale cunoscuta in Tibet drept S'er-P'yin si in sanskrita drept Prajñā Pāramitā, care formeaza partea prin­cipala a celei de-a treia diviziuni a Kanjur-ului, Canonul tibetan al buddhismului de Nord, si care, astfel, reprezinta in­treaga metafizica ortodoxa subiacenta oricarui lamaism.

Cititorul serios va constata ca exista sapte surse autentice ale acestei opere si ca in text n-a fost incorporat nimic, nici adnotatii, nici comentarii, care sa nu fie in vreun fel con­forme doctrinelor. Invataturile din aceste texte se refera la:

1. Calea Suprema a Discipolului: Preceptele Gurului.

2. Calea Nirvānei: Yoga Marelui Simbol.

3. Calea Cunoasterii: Yoga Celor Sase Doctrine.

4. Calea Transferului: Yoga Transferului Constiintei.

5. Calea Sacrificiului Mistic: Yoga supunerii „eului”

inferior.

6. Calea Celor cinci Intelepciuni: Yoga Marelui Semn Hūm.

7. Calea Intelepciunii Transcendentale: Yoga Vidului.Ele descriu tot atatea cai posibile de eliberare a individului de suferintele existentei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1647 sec