Zbor spre libertate. Roman – ed. a II-a. Scrieri din exil

Zbor spre libertate. Roman – ed. a II-a. Scrieri din exil
-15%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 400
Format: 13x20cm
Categoria: Romane
Preț: 22,10 lei
26,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Zbor spre libertate. Roman – ed. a II-a. Scrieri din exil

Prezentare:

Zbor spre libertate – roman – ed II-a
Traducere din limba engleza de Mariana Net
Scrieri din exil
Prezentarea si ingrijirea editiei de Monica Pillat
După publicarea romanului Piei Pillat Edwards, Zbor spre libertate, apărut pentru prima oară în limba română, la Editura Vremea, octombrie 2006, am intrat în posesia unor texte care pun în lumină starea de spirit şi lupta de natură politică a autoarei în primii ani de surghiun.
Această a doua ediţie reuneşte sub titlul Scrieri din exil trei articole anticomuniste, o Poveste de Crăciun şi trei poeme. Cu excepţia poemelor, celelalte texte au fost difuzate la Vocea Americii, între anii 1951-1953, epocă în care Pia şi Mihai Fărcăşanu lucrau la postul de radio Europa Liberă din New York.
Deşi din punct de vedere al cronologiei compoziţionale, aceste scrieri premerg romanului, ele înfăţişează stări de spirit, atitudini şi opţiuni politice care au marcat destinul Piei, imediat după evadarea povestită în Zbor spre libertate.
Eclectice la prima vedere, Scrierile din exil dau o şi mai profundă coerenţă ţinutei morale a autoarei. În acelaşi timp, sunt mostre ale unui puternic talent pe care urgia istoriei l-a frânt.
Volumul cuprinde şi o Addenda în care am inclus, printre altele, două poeme şi mai multe scrisori ale lui Mihai Fărcăşanu, adresate soţiei, între anii 1947-1964, scrisori revelatoare pentru destinul politic şi personal al celui pe care Pia îl salvase de la moarte, organizând riscanta fugă în exil, în 1946.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3534 sec