Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret

Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,05 lei
37,57 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De la autorul bestsellerului international No god but God avem acum o biografie fascinanta, provocatoare si meticulos documentata, care pune in discutie ipotezele adanc inradacinate despre omul pe care il cunoastem drept Isus din Nazaret.
Cu doua mii de ani in urma, un predicator evreu itinerant si facator de minuni strabatea Galileea, adunand adepti pentru a pune bazele a ceea ce el numea"Imparatia lui Dumnezeu". Miscarea revolutionara pe care a lansat-o era atat de amenintatoare la adresa oranduielii existente, incat acest om a fost prins, torturat si executat ca un criminal de stat.
In deceniile ulterioare mortii sale rusinoase, adeptii lui il vor numi Dumnezeu.

Analizand secole de mituri, Reza Aslan arunca o lumina noua asupra celor mai influente si enigmatice personaje istorice, examinandu-l pe Isus prin lentila erei tumultuoase in care a trait: Palestina secolului intai, o perioada plina de fervoare apocaliptica. Zeci de profeti evrei, predicatori si mesianici aspiranti hoinareau prin Tara Sfanta, purtand mesaje de la Dumnezeu. Era epoca zelului - un nationalism fervent care facea din rezistenta impotriva ocupatiei romane o datorie sacra, obligatorie pentru toti evreii. Si putine figuri exemplificau mai bine acest principiu decat charismaticul galileean care sfida atat autoritatile imperiale, cat si aliatii acestora din ierarhia religioasa evreiasca.

Confruntandu-l pe Isus din Evanghelii cu sursele istorice, Aslan descrie un om plin de convingere si pasiune, macinat totusi de contradictii; un om al pacii, care isi indemna adeptii sa se inarmeze cu sabii; un exorcist si un tamaduitor care le poruncea discipolilor lui sa-i pastreze secreta identitatea; si, in sfarsit,"Regele iudeilor" inclinat spre razbunare, a carui promisiune de eliberare de sub ocupatia Romei a ramas neimplinita in scurta sa viata. Aslan exploreaza motivele pentru care biserica crestina timpurie a preferat sa raspandeasca imaginea lui Isus ca un invatator spiritual pasnic, mai degraba decat cea a unui revolutionar cu constiinta politica.

Zelotul arunca o perspectiva proaspata asupra uneia dintre cele mai fascinante povesti spuse vreodata, afirmand natura radicala si transformatoare a vietii si misiunii lui Isus din Nazaret. Rezultatul este o biografie provocatoare, elegant scrisa care are pulsul unui roman alert: portretul stralucit si unic al unui om, al unei perioade si al nasterii unei religii.

"Fascinant... Aslan sintetizeaza Biblia si eruditia pentru a crea o lucrare originala." - The New Yorker

"Un studiu de referinta lucid si inteligent." - Los Angeles Times

Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1413 sec