Zeppelin Jack
12,75 lei
15,00 lei (-15%)

Zeppelin Jack

Zeppelin Jack
-15%
Categoria: Poezie
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

”Poezia lui Marius Surleac musteste de viata si forta. Plecand de la un suprarealism asimilat profund, el creeaza imagini noi, spectaculoase, fara sa forteze nota. Captiveaza prospetimea auzului si vazului zau– de la instantanee rustice, pana la zone elevate, filosofice. Dar sunt si referinte sugubete sau razbatatoare precum niste trasoare la concepte care tin de zona beat si de contracultura. Si nu se opreste aici– mereu in cautare, mereu dispus sa invete si sa inoveze. Zeppelin Jack nu e un volum unitar, dar e mai bine asa, pentru ca nu lasa ragaz plictiselii. Un adevarat roman al vietii interioare, scris alert, ca un scurt-metraj ce nu vrea sa rateze nimic din tot ce e viata furibunda si desteapta. Intr-un vocabular cu infinite resurse.”

(Felix Nicolau)

O poezie la limita dintre suprarealismul imagistic si concretul cotidian, intre niciodata si acum, scrie poetul Marius Surleac. Strigatul sau poetic pare a fi:“nu-mi fura momentul acesta/ vreau sa-l modelez dupa asemanarea ta/ sa-i dau foc si sa pasesc in fumul/ ce-a indraznit sa te cuprinda// cenusa o voi inmuia/ in balta ajunsa pana la genunchi…”. Marius Surleac imi apare drept un nou James Dean al generatiei sale poetice.
Momentul poetului este de bun augur, marcand prezenta unui autor cu convingatoare resurse stilistice. Autorul pare a se revendica din traditia poetilor onirici, modelul cel mai apropiat fiind Gellu Naum asumat in mod postmodern. Versul sau are vigoare si incandescenta, nerv si insolenta creativa. Marius Surleac este un anarhist al metaforei contemporane iar poemele sale sunt:“un retroproiector de instantanee cu sfinti”.
Zeppelin Jack este brandul unei noi sensibilitati.

(Traian T Cosovei)

Versurile lui Marius Surleac amesteca, la un nivel onorabil, nobletea trairilor spirituale cu frisonul unei existente mult prea vulnerabile. Naratiunile sale lirice, strafulgerate deseori de halucinatii imprevizibile, stranii, sint un amestec de elegie si ironie, de artificiu si spontaneitate. Un tinar poet cu mari disponibilitati. In ce masura vor deveni ele si certitudini vom vedea in viitor.

(Nicolae Sava)


Anul aparitiei: 2011
Numar de pagini: 74

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1247 sec