Cangurul. Matematica distractiva pentru clasele I-IV, editia a XIV-a

Cangurul. Matematica distractiva pentru clasele I-IV, editia a XIV-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Matematica
Preț: 14,40 lei
18,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Lucrarea contine subiectele Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul, pentru clasele I-IV, din perioada 1993-2011.

Incepand din anul 2011 elevii din clasele I, a II-a si a III-a au sustinut concursul separat de cei din clasa a IV-a. Pentru clasele I si a II-a au fost pregatite teste separate pe clase, alcatuite din cate 24 de probleme, fiecare dintre ele valorand cate un punct. Timpul efectiv de lucru este de 45 de minute. Punctajul final a cumulat punctele obtinute prin raspunsurile corecte la intrebari.

Pentru clasele a III-a si a IV-a, elevii au avut de raspuns la cate 30 de intrebari, dintre care primele 10 sunt usoare si valoreaza cate 3 puncte, urmatoarele 10 sunt de nivel mediu si valoreaza cate 4 puncte, iar ultimele sunt dificile, fiind notate cu cate 5 puncte. In acest caz, un raspuns gresit scade punctajul concurentului cu un sfert din valoarea problemei. Pentru problemele la care nu este indicat nici un punct. Din oficiu se acorda 30 de puncte. Timpul efectiv de lucru este de 75 de minute.

Aceasta culegere a fost realizata cu scopul de a ajuta elevii sa se familiarizeze cu un nou tip de evaluare, testul grila. Pe parcursul cartii se gasesc impresii, poze si poezii ale castigatorilor concursurilor Cangurul care au participat, de-a lungul anilor, la taberele si excursiile Cangurul organizate atat in tara cat si in strainatate.
Participanti sau nu la concursurile Cangurul, elevii vor gasi in aceasta culegere probleme de matematica aplicata care incita la studiu siînvatare, deschizandu-le poarta catre o intelegerea mai usoara a matematicii.

Anul aparitiei: 2011
Pagini continute: 312

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1089 sec