1000 de evenimente care au modelat lumea

1000 de evenimente care au modelat lumea
-28%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Cultura generala
Preț: 107,28 lei
149,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un nou mod de a privi istoria

De la trecutul indepartat pana in secolul XXI, aceasta carte prezinta o viziune noua si actuala a evenimentelor istorice pana in ziua de azi. Volumul 1 000 de evenimente care au modelat lumea, conceput de National Geographic, prezinta istoria omenirii prin intermediul a sapte capitole fascinante, cu articole numerotate de la 1 la 1000, insotite de ilustratii superbe, note explicative si relatari ale unor martori oculari.

Fiecare capitol incepe cu un eseu introductiv, insotit de o cronologie ilustrativa rezumand momentele importante ale acelei perioade.

1 000 de articole individuale prezinta relatari scurte, dar cuprinzatoare, despre evenimente cu rol esential de-a lungul mileniilor.

Cu ajutorul unor coduri de culoare pe fiecare pagina puteti gasi cu usurinta evenimentul dorit.

400 de ilustraţii si alte 20 de eseuri vizuale ofera repere iconografice legate de evenimente-cheie, dezvaluind imagini uimitoare cum este tabloul Guernica de Picasso sau prima schita grafica a unui atom realizata pe computer.

40 de Conexiuni ne ofera mai multa informatie cu privire la modul in care un eveniment a influentat altele de-a lungul timpului: de la aparitia miturilor si a picturilor preistorice pana la fabricarea banilor si la construirea zgarie-norilor.

300 de Note adaugă o perspectivă unică asupra unui eveniment semnificativ. (Ştiaţi, de exemplu, că Sfantul Augustin, fondator al teologiei occidentale, s-a născut in Algeria de azi?)

50 de relatări La persoana intai fac din fiecare cititor un martor ocular al evenimentului istoric respectiv, prin intermediul cuvintelor rostite de regina Elisabeta, de exploratorul Robert Peary, de dictatorul Benito Mussolini, de Eva Hart, o supravieţuitoare din naufragiul Titanicului, de marea apărătoare a drepturilor civile Rosa Parks şi de mulţi alţii.


Numar pagini: 416
Coperta: cartonata
Format: 232x270mm
Data aparitie: 24 octombrie 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1723 sec