ABC-ul iluminarii

ABC-ul iluminarii
-10%
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

ABC-ul iluminarii  

Guru

Guru si discipolii sunt fenomene ale mintii. Mintea are nevoie de un guru, asadar, acestia exista. Tuîi creezi. Pentru ca vrei ca cineva sa teînvete, exista profesori. Tu ai nevoie de ei. Acesta este jocul…

Unora le place acest joc, asa ca participa. Dacaîti face placere, atunci trebuie sa joci foarte bine; daca nuîti place, atunci uita de el. Dar acesta este unul dintre cele mai frumoase si mai sofisticate jocuri– el apare numai atunci când societatea atinge cea maiînalta culme, nuînainte. Asa ca el s-a dezvoltat

numaiîn India. Jocul unui guru si al discipolilor a aparut aici. Occidentul abiaîl descopera pentru ca si el a atins o culme.

Acest joc este foarte costisitor. Nu este un joc obisnuit, deci numai oamenii careîsi pot permite pot sa participe. Si, daca stii ca este un joc frumos si ai posibilitatea de a juca, atunci participa. Dar nu lua totul preaîn serios. Si discipolii pot fi iertati daca devin prea seriosi, dar atunci când si maestri sunt seriosi, totul devine absurd. Nu li se poate ierta daca uita ca acesta este totusi numai un joc.

 

Guvernul

Guvernul este un joc, este cel mai urât si cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se afl a la un nivel inferior al starii de constiinta si care se bucura de guvern: acestia sunt politicienii.

Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Cea mai mare dorinta a celor care au ajuns pe culmile constiintei este visul de a scapaîntr-o zi de toate formele de guvernare. Ziua aceea va fi cea mai mareata zi dinîntreaga istorie– trecut, prezent si viitor– a omului, pentru ca va fi distrus cel mai urât joc, jocul politicienilor, care se desfasoara de secoleîntregi.

Ei au facut din om doar o piesa de sah si au creat atât de multa, teama ca fara guverne, se vor instala anarhia, dezordinea, haosul… si totul va fi distrus. Cel mai ciudat lucru este ca noi continuam sa credem aceste prostii. Gândeste-te la ultimii cinci mii de ani. Poti concepe ca, daca nu ar fi existat guverne, lucrurile ar fi si mai rele decât sunt deja?În ce sens?În trei mii de ani au avut loc cinci mii de razboaie.

Crezi ca ar fi avut loc si mai multe razboaie fara vreun guvern– ar fi fost posibil si mai mult haos, si mai multe crime? Ce au facut aceste guverne? Nu au facut altceva pentru oameni decât sa-i exploateze, sa le exploateze teama si sa-i

razvrateasca.
Greselile

 

Greselile sunt acceptate, nimic nu esteîn neregula cu ele. Toata lumea comite greseli si toata lumea trebuie sa le comita. Nu cere perfectiune. Greselile sunt bune, ele te fac sa fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, si nici una dintre aceste variante nu este benefica.

A fi umanînseamna a fi frumos, dar pentru a ramâne uman trebuie sa gresesti. Si nu este nimicîn neregula cu greselile! De ce sa faci atâta vâlva?

Dar ai idee despre faptul ca nu ar trebui sa comiti greseli; atunci te torturezi, te simti vinovat si te condamni. Nu este nevoie; toti gresim. Doar tine minte un lucru: nu face aceeasi greseala. Nu spun ca trebuie sa te simti vinovatîn legatura cu ele; doar fa niste greseli noi. Te saturi de cele vechi si gasesti modalitati noi de a face alte greseli.În fiecare zi sa faci cel putin o greseala.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.