Almanahul copiilor 2014
12,00 lei
15,00 lei (-20%)

Almanahul copiilor 2014

Almanahul copiilor 2014
-20%
Editura:
Categoria: Teste grila
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In urma cu un an si jumatate, in iunie 2012, la Zilele literaturii pentru copii si tineret desfasurate la Busteni, am proiectat impreuna cu cativa reputati scriitori in domeniu realizarea unui Almanah al copiilor, o editie nou-nouta, adecvata timpurilor si noilor generatii. Aceasta lucrare urma sa cuprinda texte literare in proza si in versuri dedicate copiilor, semnate de scriitori romani recunoscuti, membri ai USR, precum si articole variate legate de realitatile romanesti (scoala, traditii, geografie, istorie, natura etc.) intr-un atractiv si variat Caleidoscop.
Proiectul m-a atras din prima clipa. Voia sa umple un gol pe care si eu il esimtisern atatia ani si se plia pe profilul educational si pe domeniul literaturii pentru copii si tineret, in care a excelat editura Carminis in cei 20 de ani de activitate.
In acest nou almanah, renascut din visele si bucuriile copiilor si ale autorilor, dupa 24 de ani de intrerupere,intr-o formula noua, interdisciplinara si interactiva, ne preocupam de educarea tinerei generatii pentru pretuirea valorilor nationale si inregrarea lor in context european, in spiritul adevaratelor valori ale scolii romanesti:frumusete, adevar, respect fata de parinti si dascali, dragoste de tara si istorie, pretuirea limbii romane, atragandu-i sa descopere bucuriile lecturii.
In aceasta lucrare, care a primit girul Uniunii Scriitorilor, copiii si dascalii vor gasi frumoase pagini de literatura autentica ce pot completa tematica manualelor de limba romana, spre a fi citite la orele de"Lectura".
In al doilea rand, ei vor descoperi frumusetile unice ale tarii, comorile de arta si de istorie ale acestui popor, vor afla despre initiativele si eforturile unor scolari si dascali din toata tara pe linia promovarii unor idei si a pastrarii traditiilor, a ocrotirii naturii, a cunoasterii si a pretuirii valorilor locale etc. Mai presus de orice insa, vor descoperi mandria de a fi roman, de a urma scoala romaneasca. Ea a contribuit la educarea atator generatii valoroase si la recunoasterea internationala a acestora, prin obtinerea unor prestigioase premii in tara si peste hotare: specialistii romani sunt recunoscuti in lume prin creativitate si inteligenta; nu intamplator in fiecare an romanii obtin medalii pentru inventii, anul acesta o firma romaneasca primind pentru a doua oara Marele premiu la Salonul international de inventii de la Geneva (2013), record neatins de nicio alta tara de-a lungul istoriei acestei competitii.
De asemenea Almanahul isi propune descoperirea unor talente literare sau plastice ale copiilor si promovarea muncii desfasurate cu har si pasiune de dascali devotati si inimosi atat in colturi indepartate ale tarii, cat si in orase, pentru obtinerea e catre scolari a unor rezultate deosebite in diferite domenii.
Ne dorim ca fiecare copil, de la gradinita pana la 12 ani, sa se regaseasca in paginile acestei lucrari, prin rubrici indragite, imbratisand preocuparile, pasiunile lor,  si prin jocuri, curiozitati, umor, divertisment.

Nr. de pagini : 112
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1644 sec