Andreea Panait, Dictionar de antonime

Andreea Panait, Dictionar de antonime
-20%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Dictionare
Preț: 6,80 lei
8,50 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un dictionar este prin definitie o lucrare tehnica si un instrument de ajutor. Am conceput dictionarul de fata ca pe un prim ghid de descifrare a realitatii inconjuratoare si o poarta de acces spre intelegerea operelor literare, precum si pentru a ridica nivelul analizei literare si stilistice exersate in anii de scoala prin nuantarea vocabularului.

Acest dictionar de antonime adresat elevilor cuprinde termeni accesibili, comuni sau livresti, prezentati sub forma unor perechi cu inteles opus" explicati initial printr-un sinonim sau serie sinonimica, precum si printr-o definitie, acolo unde un cuvant cu inteles perfect identic nu a putut fi identificat. Etimologic, cuvantul antonim vine din franceza, termenul antonyme fiind compus din grecescul"av'ti-" [anti] - trad. opus, impotriva si" ovouc" [onuma] - trad. nume.

Atunci cand s-au identificat mai multe antonime pentru acelasi cuvant, perechile au fost listate separat, succesiv. Sensurile contrastante au fost apoi ilustrate in contextul unor propozitii sau citate din literatura romana si universala, ale caror intelesuri generale sa fie accesibile intelegerii scolarilor. Acolo unde sensurile au permis, ambii termeni antonimici au fost folositi in acelasi context, pentru evidentierea contrastului de inteles.


Nr. de pagini: 367
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1423 sec