Anestezia in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie

Anestezia in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie
-25%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Stomatologie
Preț: 42,00 lei
56,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul "Anestezia in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie", aflat la a doua editie, revizuita, vine in intampinarea necesitatii de informare nu numai a studentilor facultatilor de stomatologie, ci si a practicienilor (medicilor stomatologi), intrucat se adreseaza si acestora din urma si abordeaza, pe langa problemele de anestezie propriu-zisa (substante, tehnica etc.), si accidentele si complicatiile ce pot surveni in cabinetul de stomatologie, prevenirea si tratamentul acestora. Noua editie a lucrarii rezerva o analiza mai ampla asupra adrenalinei ca vasoconstrictor, tinand cont ca multe dintre accidentele grave produse in cabinetul de stomatologie au drept cauza unele greseli de indicatie si de tehnica de utilizare a adrenalinei ca adjuvant al anestezicelor locale, in functie de terenul pacientului.

Am dorit ca din prezentul volum sa nu lipseasca sedarea prin agenti inhalatori (inhalosedarea), utilizata astazi pe scara larga in cabinetele de stomatologie, in special in tarile anglo-saxone si nu numai, metoda de sedare care ofera un confort deosebit pacientului si conditii perfecte de lucru medicului.

Prezenta lucrare - Anestezia in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie - face parte dintr-o suita de mai multe volume care abordeaza acest domeniu, programate a fi primele care vor aparea in Enciclopedia de Stomatologie pe care ne-am propus sa o publicam impreuna cu sefii de catedre de stomatologie, alaturi de colaboratorii domniilor lor, cadre didactice de la Facultatea de Stomatologie a Universitatii ; Carol Davila" din Bucuresti.
Se cuvine afi mentionat aici faptul ca prima lucrare de acest gen din tara noastra, "Anestezia in chirurgia buco-dentara ", a fost publicata de praf dr. Dan Theodorescu, creatorul scolii de stomatologie si chirurgie maxilo-faciala, in anul 1939.

A urmat, in anu1971, cartea profesorului Valerian Popescu, "Anestezia in stomatologie ", publicata la Editura Medicala.

Volumul de fata cuprinde problemele de anestezie in stomatologie si chirurgia oro-maxilo-faciala si reprezinta o actualizare a lucrarii "Anestezia in stomatologie si chirurgia maxilo-faciala ", scrise impreuna cu prietenul si colaboratorul meu, dr. Ion Canavea, si publicate in anul 1993 la casa de editura" Edimpex-Speranta" din Bucuresti.

Volumul, aparut intr-un tiraj mare pentru o carte medicala (6.000 de exemplare), s-a epuizat intr-un an din librarii, dovedind, in opinia noastra, necesitatea de informare nu numai a studentilor facultatilor de stomatologie, ci si a practicienilor (medicilor stomatologi), intrucat lucrarea este adresata si acestora si abordeaza, pe langa problemele de anestezie propriu-zisa (substante, tehnica etc.), si accidentele si complicatiile ce pot surveni in cabinetul de stomatologie, prevenirea si tratamentul acestora.

In volumul de fata, anumite capitole sunt mai extinse. De exemplu, in cadrul capitolului "Substantele adjuvante ale anestezicelor loca-regionale" s-a dezvoltat subcapitolul "Adrenalina ca vasoconstrictor ", tinand cont ca multe dintre accidentele grave produse in cabinetul de stornatologie au drept cauza unele greseli de indicatie si de tehnica de utilizare a adrenalinei ca adjuvant al anestezicelor locale, in functie de terenul pacientului.

Am dorit ca din prezentul volum sa nu lipseasca sedarea prin agenti inhalatori (inhalosedarea), utilizata astazi pe scara larga in cabinetele de stomatologie, in special in tarile anglo-saxone si nu numai, metoda de sedare care ofera un confort deosebit pacientului si conditii perfecte de lucru medicului.

Credem ca, in urmatorii ani, prin dezvoltarea sistemului privat In stomatologia romaneasca, dar si a sistemului de asigurari de sanatate, inhalosedarea isi va gasi locul si in practica stomatologica din tara noastra. Deoarece nu avem experienta necesara, pentru redactarea acestui capitol am apelat la una dintre personalitatile stomatologiei israeliene, praf dr. Adi A. Garfunkel, seful departamentului de Medicina Orala al Universitatii Hadassah din Ierusalim, si unul dintre putinii stomatologi cu o a doua specialitate, cea de anestezie-terapie intensiva.
Dorim sa-i multumim si pe aceasta cale pentru ca a acceptat sa scrie acest capitol; contributia domniei sale ne onoreaza.

De asemenea, dorim sa multumim tuturor colaboratorilor care au participat la redactarea acestui volum si, nu in ultimul rand, Editurii National, pentru conditiile grafice in care a fost tiparit.

Prof. Dr. Nicolae Ganuta


Autori: Nicolae Ganuta, Alexandru Bucur, Ion Canavea, Ruxandra Cioaca, Adi A. Garfunkel, Cinel Malita
Anul publicarii: 2009
Coperti: Cartonate
Format: 17x24cm
Nr.pagini: 304

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Anestezia in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

51,00 lei
68,00 lei (-25%)
Created in 0.1673 sec