Anthony Giddens - Sociologie - Editia a V-a

Anthony Giddens - Sociologie - Editia a V-a
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 1040
Categoria: Carti diverse
Preț: 67,43 lei
89,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Scrisa de un autor de reputatie internationala - Anthony Giddens este profesor al Colegiului Regal din cadrul -Cambridge University-, director al prestigioasei London School of Economics and Political Science -, cartea este recunoscuta ca lucrare de prim rang in materie, fiind un manual indispensabil oricarui student aflat la inceputul studiilor sociologice.
Aflata la a treia sa editie in limba engleza, lucrarea, aflata la a doua sa editie in limba romana, se prezinta publicului interesat de domeniu atent revizuita si beneficiind de ultimele date puse la dispozitie de practica. Lucrarea este structurata in jurul unor nuclee tematice, relevante in cadrul domeniului abordat, dintre care primul este constituit de relatia intre individual si social.
Studiul deschide perspective pentru stimularea imaginatiei si pentru intelegerea de sine, ca si pentru patrunderea diferentelor si asemanarilor culturale etnice, potentand astfel perspectiva libertatii umane. Cea de-a doua tema este aceea a unei lumi in continua schimbare, sociologia fiind prima disciplina care inregistreaza transformarile intervenite in evolutia societatii la toate nivelurile.
A treia abordare este la nivelul studiilor comparative. Sprijinindu-se pe achizitiile antropologiei, sociologia ofera o intelegere mai profunda a fenomenelor, iar abordarea istorica largeste imaginea de ansamblu, nu doar prin compararea etapelor istorice, ci si prin facilitarea intelegerii contextului general de manifestare a fenomenului. O atentie deosebita este acordata problemei minoritatilor - tratate intr-un capitol special destinat, dar constituind si un subiect de abordare intrinseca pe parcursul intregii carti -, precum si importantei chestiuni a globalizarii vietii sociale, in special in domeniul economiei, in conditiile discrepantei dintre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1238 sec